Till sidans huvudinnehåll

Jag lider av för tidig utlösning

Jag har problem med att jag kommer för fort, har ni några bra tips som kan hjälpa mig? Det är ett stort problem för mig eftersom jag är rädd att det ska göra att jag förlorar min flickvän.

Det du beskriver är inte helt ovanligt, men det är naturligtvis ingen tröst för dig. Det finns en del metoder man kan förebygga för tidig utlösning och jag vet inte vilka/vilken du har testat. Orsaken till tidig utlösning kan vara flera och tålamod är viktigt när det gäller att förändra denna situation.

Vad det ofta handlar om är att skapa kontroll över sin utlösning och kropp. Denna förmåga brukar man kunna träna upp själv. Man gör det enklast när man onanerar. Gör så här: Precis innan du får utlösning, stannar du upp och väntar till känslan gått över, sedan fortsätter du igen. Upprepa detta ett par gånger. Detta kan på sikt ge dig en uppfattning om din kropp och förhoppningsvis kunna skapa kontroll över din utlösning.

En annan metod är att onanera strax innan ni skall ha samlag. Detta kan ha en fördröjande effekt på nästa utlösning. Man kan också prova att använda en kondom som är lite tjockare. Den kan sätta ner känsligheten i penis något. Prova Grande, som är RFSU:s tjockaste kondom. Det finns även en bedövningsalva man kan köpa på apoteket, som man använder tillsammans med kondom, men detta är inget förstahandsalternativ.

Ge dig själv tid, så du inte hamnar i en ond cirkel. Kanske kan ni försöka flytta fokus från själva penetrationen/samlaget och ha annan sex där klitoris stimuleras. För de flesta kvinnor är det snabbaste sättet att få orgasm. Kanske är det också så för din flickvän.

Om inget av detta fungerar - unna dig ett besök på en läkarmottagning.

Fler frågor och svar i Frågelådan