Till sidans huvudinnehåll

Vad är för tidig utlösning, egentligen?

Jag tror att jag lider av för tidig utlösning men jag undrar vad är för tidig utlösning egentligen? Det känns som ett psykiskt besvär. ibland går det för fort (2 minuter) och ibland kan man hålla på länge (kanske 30 minuter).

Hur länge är det normalt att ett samlag håller på? Vad är genomsnittstiden för ett samlag? Det beror självklart på från gång till gång, men på ett ungefär? Och då menar jag inte förspelet inräknat, bara själva samlaget.

För det kan nog bli prestationskrav, så att det blir motsatt verkan i stället? Så alltså hur länge ska man klara av att jucka utan att komma?

Exakt hur långt ett penetrerande samlag är går inte svara på, men troligen ligger genomsnitt runt 5 minuter, med oändliga variationer! Ibland kanske man har en snabbis på en minut och ibland ett maratonsamlag på 30 minuter.

Många män skriver och frågar om hur de ska förhindra tidig utlösning. Detta beror nog ofta på deras egen oro att inte räcka till. Den "genensamma orgasmen" är en myt - ofta kommer ena parten först och sedan den andra. Anser man att man har snabb utlösning så kan man ju efter sin första utlösning fortsätta att smeka sin partner. Eller så gör man tvärtom - ger sin partner orgasm först, då gör det ju inget om mannen kommer fort efter detta.

Tänk på att sex inte bara är penetrerande samlag utan så mycket mer. Smekningar, kyssar, oralsex med mera.

Fler frågor och svar i Frågelådan