Till sidans huvudinnehåll

Smygorgasm på gymmet

Coregasm är en orgasm eller känsla av sexuell njutning som kommer av träning. Det gäller framför allt när vi tränar de nedre magmusklerna. Här är övningarna som kan få dig att komma på gymmet.

Coregasm är en orgasm eller känsla av sexuell njutning som kommer av träning. Det gäller framför allt när vi tränar de nedre magmusklerna. Här är övningarna som kan få dig att komma på gymmet.

Coregasm uppstår när vi kombinerar en ökad blodgenomströmning, sammandragningar i bäckenbotten och magmusklerna med en ökad hjärtfrekvens. En studie från USA visar att omkring 10 procent av alla kvinnor som tränar upplevt coregasm någon gång.

Coregasm sker framför allt vid träning av de nedre magmusklerna, men det kan också ske på yogapasset eller under en vandring. Det sker vanligast vid högintensiv träning och den uppstår när du värmt upp ordentligt, fått upp hjärtfrekvensen och då du pressar dig lite hårdare än vanligt.

Du märker att blodgenomströmningen ökar genom att det pirrar i underlivet. För att kunna nå coregasm måste du också tillåta dig själv att komma.

Några övningar som ger coregasm:

Övning i kaptensstol

Många vittnar om att träning i kaptensstolen ger coregasm eller träningsrelaterad orgasm. Kaptensstolen är en ställning på gymmet där du gör hängande benlyft. Men egentligen fungerar ribbstol, trädgren eller chin-up- stång lika bra. Så här funkar den: Lyft benen rakt, långsamt och kontrollerat. Lyft så högt du kan eller parallellt med din kropp och för sedan tillbaka benen till hängande läge och repetera igen. Orkar du inte, prova att böja benen och bara lyfta knäna. Riv av ett par set med så många repetitioner du klarar av, för att nå coregasm gäller det att köra på utan att stoppa. 

Övning crunch på boll

Ligg på pilatesbollen med ländryggen mot bollen. Tippa bak höften och räta ut svanken, pressa in svanken mot bollen och spänn magmusklerna, dra in naveln mot ryggraden. Ha armarna vid öronen eller korsa dem framför bröstet. Pressa ihop magmusklerna och lyft axlarna, sträva efter att axlarna ska komma i riktning mot naveln. Håll emot och bromsa på övningen på vägen tillbaka till start. Andas ut på vägen upp och in på vägen ned.

Övning sneda crunches

Ligg på rygg, lyft upp benen till lodrätt position, böj underbenen och krumma ihop överkroppen samtidigt som du roterar densamma genom att dra ihop magmusklerna. Möt vänster knä med höger bröst och tvärtom.