Till sidans huvudinnehåll
#thisistheclit blev en succé under Almedalen 2017.

RFSU i Almedalen

RFSU har varit med i många år på Almedalsveckan för att diskutera sexualpolitik, sprida vårt budskap, debattera, värva nya medlemmar, nätverka och mingla.  

 

RFSU i Almedalen 2022

Så mobiliserar och organiserar vi frivilligt engagemang i kris såväl som långsiktigt

Måndag 4 juli, 10:00 - 10:40
Arrangör: Forum, Volontärbyrån
Medverkande från RFSU: Seinab Hilowle, politiskt sakkunnig
Programpunkten på almedalsveckan.info

When Women Thrive

Tisdag 5 juli, 13:00 - 15:00
Arrangör: Bill & Melinda Gates Foundation, Gavi
Medverkande från RFSU: Ingela Holmertz, generalsekreterare
Programpunkten på almedalsveckan.info

Sverige skär i biståndet - civilsamhället rapporterar från de mest utsatta globalt

Tisdag 5 juli, 15:00 - 15:45
Arrangör: Ett flertal civilsamhällesorganisationer inklusive RFSU
Programpunkten på almedalsveckan.info

Hoten mot kvinnors och hbtqi-personers rättigheter, hur arbetar vi vidare?

Onsdag 6 juli, 13:00 - 14:00
Arrangör: Miljöpartiets Jämställdhets-och mångfaldskommitté
Medverkande från RFSU: Ingela Holmertz, generalsekreterare
Programpunkten på almedalsveckan.info

Mångfaldsparaden - en manifestation för medmänsklighet och demokrati

Torsdag 7 juli, 15:00 - 17:00
Arrangör: RFSL Gotland, Region Gotland
Tycker du att alla människor oavsett exempelvis kön, funktionsförmåga, etnicitet eller sexuell läggning ska ha samma rättigheter och möjligheter? Gå med oss i paraden!
Programpunkten på almedalsveckan.info

Kontakta RFSU i Almedalen

Under hela veckan möter vi politiker, beslutsfattare och andra aktörer inom civilsamhället för att lyfta frågor som rör sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Vill du boka ett möte, bjuda in till en programpunkt, eller bara säga hej? Ta kontakt med Anders Schröder, projektledare för Almedalen 2022: anders.schroder@rfsu.se

 

5 minnesvärda ögonblick från Almedalen under åren

  1. Fri abort och en macka, tack! Den fria aborten i EU var ämnet för RFSU:s välbesökta seminarium under Almedalen 2010, då RFSU:s dåvarande ordförande Åsa Regnér och Birgitta Ohlsson, riksdagsledamot för Folkpartiet var helt överens om att abort är en mänsklig rättighet

  2. Vad är egentligen en fontänorgasm och hur får man en sådan? Det frågade Hannah Bergstedt, riksdagsledamot (S), när det blev Socialdemokraternas tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning under 2013. Men hon hade goda kunskaper om både klitoris storlek och var G-punkten sitter. Och hon håller med om att satsningar behövs på det sexualpolitiska området. Andra riksdagspartier som fick ett sexualupplysning var FP, M, KD, C, MP och V.  

  3. Året efter blev det förhör, vad mindes partierna av sexualupplysningen? Det var lite varierad nivå, bäst gick det för Vänsterpartiet som fick betyget B, strax följd av Miljöpartiet som fick B minus, sedan kom Liberalerna med C plus, Centern fick detsamma, liksom Socialdemokraterna, medan Moderaterna fick C och allra sämst gick det för Kristdemokraterna som fick betyget D plus.

  4. Sluta twittra, börja klittra – 2015 pratade RFSU om klitoris, men det blev inte bara fittfakta utan även kukkunskap och BDSM för dummies – plus att RFSU krävde en bättre och mer inkluderande familjepolitik

  5. 2017 är RFSU och Plan International värd för ett seminarium kring världspolitiken och myterna som sätter stopp för utveckling och jämställdhet. Den hårda attityden till aborter får ökade tonårsgraviditeter och fler osäkra aborter som konsekvenser.

Se inspelade intervjuer, seminarium och annat från Almedalen på vår Youtubekanal och spellistan Sex är politik.

Almedalen 2017