Till sidans huvudinnehåll
#thisistheclit blev en succé under Almedalen 2017.

RFSU i Almedalen

RFSU har arrangerat och deltagit i många seminarier om sexualpolitiska frågor under politikveckan. Här är några av de ämnen RFSU tagit upp i Almedalen genom åren.

RFSU har varit med i många år på Almedalens politikvecka, för att diskutera sexualpolitik, sprida vårt budskap, debattera, värva nya medlemmar, nätverka och mingla.  Här är några minnesvärda stunder från Almedalen. 

5 minnesvärda ögonblick från Almedalen under åren

  1. Fri abort och en macka, tack! Den fria aborten i EU var ämnet för RFSU:s välbesökta seminarium under Almedalen 2010, då RFSU:s dåvarande ordförande Åsa Regnér och Birgitta Ohlsson, riksdagsledamot för Folkpartiet var helt överens om att abort är en mänsklig rättighet

  2. Vad är egentligen en fontänorgasm och hur får man en sådan? Det frågade Hannah Bergstedt, riksdagsledamot (S), när det blev Socialdemokraternas tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning under 2013. Men hon hade goda kunskaper om både klitoris storlek och var G-punkten sitter. Och hon håller med om att satsningar behövs på det sexualpolitiska området. Andra riksdagspartier som fick ett sexualupplysning var FP, M, KD, C, MP och V.  

  3. Året efter blev det förhör, vad mindes partierna av sexualupplysningen? Det var lite varierad nivå, bäst gick det för Vänsterpartiet som fick betyget B, strax följd av Miljöpartiet som fick B minus, sedan kom Liberalerna med C plus, Centern fick detsamma, liksom Socialdemokraterna, medan Moderaterna fick C och allra sämst gick det för Kristdemokraterna som fick betyget D plus.

  4. Sluta twittra, börja klittra – 2015 pratade RFSU om klitoris, men det blev inte bara fittfakta utan även kukkunskap och BDSM för dummies – plus att RFSU krävde en bättre och mer inkluderande familjepolitik

  5. 2017 är RFSU och Plan International värd för ett seminarium kring världspolitiken och myterna som sätter stopp för utveckling och jämställdhet. Den hårda attityden till aborter får ökade tonårsgraviditeter och fler osäkra aborter som konsekvenser.

Se inspelade intervjuer, seminarium och annat från Almedalen på vår Youtubekanal och spellistan Sex är politik.

Almedalen 2017