Elodie Details designar årets regnskydd!

WA WA WOMB. Så heter det mönster av livmödrar som klär 2018 års regnskydd. Skydden delas ut enligt först till kvarn-principen på Barnvagnsmarschen. Vi har även tagit fram en väska för att personer utan barnvagn ska kunna bära mönstret.

För nionde året arrangeras Barnvagnsmarschen. Varje år samarbetar RFSU med en ny designer som får tolka kampanjens budskap. I år är det populära Elodie Details som gjort mönstret. 

“Det borde vara en självklarhet att alla ska överleva sin graviditet.”
Linda Sätterström , grundare av Elodie details

Grundaren och formgivaren av 2018 års regnskydd Linda Sätterström berättar: 

"Vi vill med detta samarbete stödja och belysa denna problematik. Vi har formgett ett mönster som jag hoppas påminner om hur fantastisk kvinnokroppen är. En livmoder. Denna vackra skapelse i kvinnans kropp är och ska behandlas med den största respekt vi människor kan ge. Kvinnors liv är så lågt prioriterade i många länder, ofta krigsdrabbade. Därför vill jag provocera med att framställa livmodern i ett kammoflageliknande mönster. Genom att använda regnskyddet visar du ditt stöd för att stoppa mödradödligheten."    

Utbud

Regnskyddet delas ut på Barnvagnsmarscherna den 26 maj, men det finns ett begränsat antal. Skydden kan också köpas på Elodie Details hemsida. Allt överskott går till RFSU:s internationella arbete.

För närbilder på produkterna, klicka här!
För att komma till Elodie Details hemsida, klicka här!