Om Barnvagnsmarschen

Varannan minut dör en kvinna för att hon blivit gravid. 9 av 10 dödsfall går att förhindra med politisk vilja och resurser. Ju fler vi är, desto hårdare kan vi trycka på att kvinnors liv ska respekteras. Därför är du viktig!

Kom med i vår folkrörelse! 

Varje år hålls Barnvagnsmarschen mot mödradödlighet över hela Sverige. Du kan arrangera en egen marsch och bli ambassadör för frågan på din ort. Vi hjälper dig med allt du behöver för att komma igång. Eller så kan du ansluta till en marsch där du bor!

2019 fokuserade vi särskilt på mödradödlighet i kriser och konflikt i samarbete med bland annat Läkare utan Gränser och Läkare i Världen

Människor på 54 orter i hela Sverige sitt stöd för kampen mot mödradödligheten. Barnvagnsmarschen har genom åren fått mellan 110 och 270 inslag i lokal och nationell media per år. 

Nästa marsch hålls i mitten av maj 2020. Följ gärna Barnvagnsmarschen på Facebook

Går det verkligen att förändra något?

Ja! Det går att få bukt med mödradödligheten. 9 av 10 dödsfall beräknas kunna förhindras med politisk vilja och ekonomiska resurser! Sedan 1990 har mödradödligheten minskat med nästan 45 procent. 

Förändringar är möjliga när människor står upp för varandras rättigheter. Ditt deltagande på Barnvagnsmarschen är därför viktigt. 

Men resten av året då? 

RFSU arbetar hela året i kampen mot mödradödligheten.

RFSU arbetar politiskt inom EU och FN för att kvinnors hälsa och rättigheter ska prioriteras. RFSU arbetar också med organisationer i flera världsdelar för att fler ska få tillgång till bra sexualupplysning, preventivmedel och säkra aborter.

Så när du blir medlem, skänker en slant eller på annat sätt stödjer RFSU:s arbete är du med och påverkar världen. Med ditt engagemang är vi fler som kan sätta press på politiker. Din insats gör skillnad!