Kort om informatörspassen

Nedan kan du läsa korta beskrivningar av de olika informatörspass som RFSU erbjuder.

 

Baspass - högstadiet och gymnasiet

RFSU:s baspass är ett komplement till skolans sexualundervisning där fokus ligger på dialog med deltagarna. Skolinformatören ger grundläggande kunskap och leder diskussionen om ämnen som sexualitet, identitet, ömsesidighet, pornografi, säkrare sex med mera.

Vill du? Fokus på ömsesidighet, kommunikation och gränser

Hur kan man veta att den man har sex med vill? Och hur kan man veta vad man själv vill, innerst inne? RFSU:s informatörer arbetar med filmserien Vill Du? och leder med filmerna som grund deltagarna i diskussioner om samtycke, ömsesidighet, tjat och gråzoner.

Lättare svenska

RFSU:s skolinformation på lättare svenska är sexualundervisning för språkintroduktionsklasser. Passen innehåller samma teman som ett baspass, men specialutbildade informatörer använder sig här i stor utsträckning av bildmaterial och undervisar på ett inkluderande sätt i ett långsammare tempo.

Sexualupplysning på fritidsgård

På fritidsgårdar arbetar informatörerna i par med metoder som fungerar utanför en vanlig klassrumsmiljö. Vi samlar deltagarna kring ordspelet Snabbis och fångar upp de frågor som kan finnas i rummet, främst om relationer och säkrare sex.

Sexualupplysning på HVB-hem

Speciellt framtagna pass för att möta unga nyanlända deltagare i deras boendemiljö. Informatörerna arbetar i par, främst med metoder från "Sexualundervisning på lättare svenska".

Boka pass

Observera att utbudet av pass varierar beroende på var i landet du har din verksamhet. Klicka här för att komma till bokningssidan.