Till sidans huvudinnehåll
Omslaget till första numret av Lust.

Så tyckte ni om vår medlemstidning

RFSU:s medlemstidning Lust har hittills kommit ut i tre nummer. I december skickade vi ut en enkät till alla medlemmar för att få reda på vad ni tyckte om tidningen. Tack alla ni 557 personer som valde att svara!

Kännedomen om Lust är god och läsfrekvensen hög. Ämnena som tas upp intresserar mottagarna. De känner att de har lätt att ta till sig innehållet och att tidningen ökar deras kunskap om RFSU och våra frågor. 
– Medlemstidningar läses generellt sett mer än till exempel kundtidningar. Men det kan finnas en tendens att skumma igenom artiklarna. Här ligger Lust bra till jämfört med andra medlemstidningar genom att majoriteten uppger att de läser tidningen noga. Många minns också i detalj vad de läst om när vi frågat om innehållet, säger Maria Nettersand från Axand som gjort undersökningen åt oss.

“Jag älskar Lust och är så glad att den tillkommit. Ger extra pepp i ens RFSU-engagemang tycker jag!”
Lust-läsare

Flera av de svarande vill att lokalföreningarnas arbete lyfts mer och att vi ska ta upp olika sätt att engagera sig som medlem i RFSU. Många skulle vilja läsa mer om RFSU:s historia och några om den senaste forskningen kring sex.

“Lust är för tunn - fler sidor!”
Lust-läsare

Läsarna svarade också att tidningens utseende gör dem glada och att framsidan får dem sugna på att läsa tidningen. Vissa tyckte dock att utseendet skulle kunna sticka ut mer och vara lite mer spännande.

“Jätteroligt med Lust-tidningen och att såväl fakta och expertis som ”vanliga medlemmar” får komma fram.”
Lust-läsare

Det sammanfattande betyget för Lust var 4,9 av 6 möjliga.
– Det här är ett bra resultat. Många tidningar hamnar runt 4,2 så det här är över medel, säger Maria Netterstrand.

Vi tar till oss alla synpunkter för att fortsätta utveckla Lust till en intressant, inspirerande och lustfylld medlemstidning.

“Jag skulle gärna se mer av Queer-sex och gärna transpersoner.”
Lust-läsare

Vad vill du läsa om i kommande nummer av Lust? Mejla ulrika.hammar@rfsu.se och berätta!

Här kan du läsa alla nummer av Lust som pdf.