Till sidans huvudinnehåll

Nyhetsbrev maj

Kära medlemmar! Nu kommer årets andra nyhetsbrev, lite sent omsider. Vi har nämligen inväntat nyheter om årets pride och har nu äntligen besked att ge. Vi kan med glädje och förväntan berätta att RFSU Stockholm kommer att delta i Stockholm pride både i house, paraden och parken i år! Vill du vara med oss och representera allas lika rätt att vara, välja och njuta i årets pride? Kul! Vi söker dig som vill vara volontär! Läs mer nedan.

Som ni kanske sett har RFSU fått en helt ny hemsida! Nytt med detta är att det gamla vanliga kalendariet på hemsidan försvinner. Vad som är på gång i föreningen kommer du fortsättningsvis att hitta här i nyhetsbrevet samt på vår Facebook. Nytt är även att nyhetsbrevet blir ett flöde av nyheter istället som tidigare olika artiklar en fick klicka runt sig i.

På gång i föreningen:

RFSU Stockholm i årets Stockholm pride
Nu har vi börjat rodda inför årets Stockholm pride som i år även är Europride! Vi söker nu dig som peppig volontär till vårt tält i pride park den 1 - 4 augusti. Vi söker även hjulvakter till prideparaden den 4 augusti. Är du intresserad? Vi utlovar roliga dagar och självklart får de som är volontärer till parken sina biljetter från oss! Maila vår prideansvarige Stina för frågor på stockholm@rfsu.se eller klicka här för att anmäla ditt intresse direkt. Häng med oss, vi hoppas du är lika pepp som vi! 

 

På gång hos medlemsgrupperna:

Klicka på gruppens namn för att komma till information om evenemanget och hur/om en föranmäler sig.

13 juni - BDSM- & Fetischismgruppen har träff, Alsnögatan 7 kl. 18:00-19:30, i Stora konferensen (ingång lilla entrén plan 3).

19 juniFria Relationsgruppen har Existentiell samtalsgrupp, Alsnögatan 7 kl. 18:00-20:00 i Lilla Pentryt (ingång lilla entrén plan 3).

20 juniFria Relationsgruppen har Allmän samtalsgrupp, Alsnögatan 7 kl. 18:00-20:00 i Lilla Petryt (ingång lilla entrén plan 3).

27 juni - Kulturgruppen har säsongsavslutning, kanske med bad (strand/klippor meddelas senare). Vi utvärderar våren, kollar Parkteaterns sommarprogram och gör ett höstprogram. Under lvällen ahr vi även bokcirkel och läser Gun-Britt Sundströms Maken.

Skapagruppen söker ny gruppledare! Är det du?

RFSU Stockholm Skapar är en av våra 9 medlemsgrupper och startade upp ifjol. Gruppen anordnar träffar där vi tillsammans skapar utifrån hur vi själva vill skapa, och snackar på ett tema som deltagarna vill. Uppdraget är ideellt och kräver medlemskap i RFSU Stockholm. Är du intresserad av uppdraget och vill  veta mer? Maila vår föreningssekreterare på stockholm@rfsu.se Sista dag för ansökan är 15 juni. Ansökningar hanteras löpande och platsen kan bli tillsatt innan ansökningstiden går ut.

 

 Ordföranden har ordet:

 

För en ambitiös sexualpolitik i Stockholm!

RFSU Stockholm vill se en ambitiös sexualpolitik i Stockholms läns 26 kommuner och i landstinget. Vi vill att Stockholm satsar på det förebyggande arbetet och långsiktigt arbetar för alla stockholmares frihet att välja, vara och njuta.

Med mindre än fyra månader kvar till valet, och en debatt som mycket handlar om åtstramningar i migrationspolitiken och tuffare tag mot brottslighet, är RFSU Stockholm en röst för allas rätt att vara, välja och njuta. När jag träffar landstingspolitiker lyfter jag förlossningsvården, den kommande avtalsförändringen i höst för Sesam-klinikerna och gratis preventivmedel för alla unga upp till 25 år. Med kommunpolitiker lyfter jag alla ungas rätt till normmedveten och omfattande sexualupplysning att satsa på våldsförebyggande arbete och sexuella trakasserier. Vi vill se en ambitiös sexualpolitik i Stockholm landsting och kommuner!

I samtalen utgår jag från vårt kommunpolitiska program och vårt landstingspolitiska program som nu kan laddas ner från hemsidan.

Finns det någon politiker, något parti eller annan organisation som borde titta på våra politiska program? Ladda ner och skicka det till dem, eller kontakta mig!

Hur tycker du att sexualpolitiken i Stockholm borde utvecklas? Se till att rösta på det parti som bäst ser till sexualpolitiken!

Vi ses!
Balder Sarmentero
Ordförande RFSU Stockholm
________________________________

 

Hej så länge! 

Det var allt för den här gången! Vi på RFSU Stockholm önskar alla en underbar sommar. Hoppas vi ses! Glöm inte att ta hand om varandra ute i sommarvärmen! Nästa nyhetsbrev utkommer i juli inför pride.