Till sidans huvudinnehåll
Närbild på två personers ansikten. Den ena med öppen mun och den andra med slutna ögon.

Sex om sex – podden för dig i häkte, på anstalt eller i frivård

Sex om sex är podden RFSU gör till dig som finns i häkte, på anstalt eller i frivård. Sedan 2014 besöker vi häkten och anstalter runt om i hela landet och pratar om sex och relationer.

Fantasier, svartsjuka, onani och samtycke. Det är några av de ämnen som RFSU brukar prata om under besök på anstalter och häkten. Nu fortsätter vi snacket i den här podden. I sex avsnitt kommer programledare Ellen Berkemar och Tanvir Mansur prata om sex och relationer. Dessutom får du svar på massor av frågor!

Sex om sex är producerad i samarbete med produktionsbolaget Soundtelling. Avsnitten är fristående och går bra att lyssna på i vilken ordning som helst.

Lyssna på podden Sex om sex

Avsnitt 1: Fantisera mera!


Nästan alla fantiserar om sex, men vad är det vanligt att fantisera om och finns det någon nytta med att göra det? Och hur ska man göra om man är orolig över sina fantasier? Sex om sex:s Ellen Berkemar och Tanvir Mansur pratar med sexologen Suzann Larsdotter om fantasier.

Avsnitt 2: Svartsjukan tar över


Vad är svartsjuka och hur kan det påverka förhållanden? Är det en sjuka som går att bota? Den tidigare fängelsedömde Jacob Fraiman berättar om sina erfarenheter: om att få fina brev men också om att känna sig misstänksam och svartsjuk och vilka konsekvenser det fick för honom. Sex om sex:s programledare Ellen Berkemar och Tanvir Mansur möter Carlos Guevara som är familjerådgivare.

Avsnitt 3: De sexiga signalerna


Att kunna kommunicera om sex betyder ofta att sexet också blir bättre, skönare och härligare. Men vad menas med “kommunikation” när det handlar om sex och hur gör man? Sexualupplysaren Pelle Ullholm ger experttips på vilka sexiga signaler och små ord man kan köra med när man ligger.

Avsnitt 4: Julias abort


När Julia var 20 år gjorde hon en abort. Här får vi höra hennes historia, vilka känslor det väckte och hur det kändes i kroppen. Vi passar också på att ställa massor av frågor till barnmorskan Åsa Enervik. Vad är det folk vill ha hjälp med? Vilka preventivmetoder är bäst? Hur blir en graviditet till och vad händer om man som kille skulle få stånd under en undersökning?

Avsnitt 5: Skammen ligger hos förövaren


Det här avsnittet handlar om ett tungt ämne: sexuella övergrepp. Hur gör man för att gripa in om man tror att någon håller på att bli utsatt? Och vilken hjälp finns att få om man blivit utsatt för sexuella övergrepp? Sex om sex:s programledare Ellen Berkemar och Tanvir Mansur möter Pelle Ullholm som är sexualupplysare och Suzann Larsdotter som är sexolog.

Avsnitt 6: Sexet och myterna


Är det dåligt att onanera innan träning? Blir slidan slapp av samlag? Kan man se på någon om den har haft sex eller inte? I det här avsnittet tar vi upp olika saker som vi har hört om sex och kollar med våra gäster vad som egentligen stämmer. Ellen Berkemar och Tanvir Mansur ställer frågorna och får svar av barnmorskan Åsa Enervik samt sexualupplysarna Kalle Röcklinger och Jonas Lemon.