Till sidans huvudinnehåll

Praktisk information om kongressen

Kongressen är RFSU:s högsta beslutande instans, då medlemmar från hela landet möts för att diskutera och besluta om organisationens inriktning och mål, samt välja en ny förbundsstyrelse som ska leda riksförbundet fram till nästa kongress.

Innehåll på sidan

Klicka på länkarna för att ta dig till avsnittet i texten.

RFSU:s kongress pågår 31 maj-4 juni i Halmstad

Kongressen öppnar onsdag 31 maj 2023 kl 17.00 när mötespresidium väljs och dagordning fastställs digitalt. Det här momentet görs alltså på distans och inte i Halmstad. Kongressen invigs sedan på plats i Halmstad klockan 12.30 fredag 2 juni och pågår till och med klockan 15 (om inte förhandlingarna kräver mer tid) söndag 4 juni.
Kallelse till kongressen 2022 (pdf)

Anmäl dig till kongressen senast 17 april

Ungefär hälften av deltagarna på kongressen är ombud med rösträtt. Ombuden utses av RFSU:s lokalföreningar och organisationsmedlemmar. Varje lokalförening har rätt till minst två ombud. Därutöver fördelas 30 ombud proportionellt mellan lokalföreningarna. Varje organisationsmedlem har rätt till ett ombud. 

RFSU står för kostnaden för alla ombud. För lokalföreningar som enbart har rätt till två ombud står RFSU därtill för kostnaden för en ytterligare deltagare. Lokalföreningar som skickar en person under 26 års ålder som ombud till kongressen får möjlighet att skicka ytterligare en deltagare utöver deras ordinarie antal ombud på RFSUs bekostnad. (Observera att dessa två möjligheter för att skicka en extra deltagare ej går att kombinera.)

Om din lokalförening vill skicka ytterligare deltagare så är kostnaden per deltagare som följer:

  • Fredag-lördag (exklusive kongressfest) 2 000 kr
  • Lördag-söndag (inklusive kongressfest) 3 000 kr
  • Fredag-söndag 4 000 kr

I priset ingår resa, boende och måltider och din lokalförening faktureras i efterhand. 

Anmäl dig här senast 17 april 2023.

(Observera att din anmälan behöver vara godkänd från din lokalförening, oavsett om du är ombud eller deltagare.)

Boka resa

Det går att boka resa till kongressen på två sätt:

  1. Du bokar resa själv, via en länk som skickas ut till anmälda i slutet av april.
  2. Du tar hjälp av Tranås resebyrå och tar själv kontakt med dem via mejl till info@tranas-resebyra.se eller telefon 0140-37 50 30

Endast i undantagsfall kan du boka din resa på annat sätt och lämna in kvitton för att få tillbaka pengar i efterskott. Det måste vara godkänt i förväg av kongressens projektgrupp. Om du inte kan boka resa på något av de två sätten ovan, kontakta Karin Olsson på karin.olsson@rfsu.se innan du bokar din resa på annat sätt.

Möteshandlingarna finns tillgängliga senast 3 maj

All information du behöver inför kongressen kommer att finnas för nedladdning här på sidan senast 30 dagar innan kongressens öppnande, alltså den 3 maj 2023.

Har du frågor om kongressen? Kontakta Karin Olsson på RFSU:s förbundskansli via karin.olsson@rfsu.se.