Till sidans huvudinnehåll

RFSU:s lokalföreningar

RFSU har lokalföreningar från Luleå i norr till Malmö i söder. Beroende på var passionen ligger kan engagemangen se olika ut men gemensamt är att alla grupper arbetar utifrån friheten att vara, välja och njuta.

RFSU är en medlemsorganisation där den lokala verksamheten framför allt organiseras i lokalföreningarna runtom i landet.

Alla arbetar utifrån RFSU:s idéprogram och våra tre friheter: friheten att vara, välja och njuta. Lokalföreningarna är lokala arenor för engagemang inom politisk påverkan och upplysning kring frågor som rör sexualitet.

På vissa håll ordnas workshops, cafékvällar, filmvisningar och föreläsningar. Andra arbetar genom att gå ut på stan, på festivaler eller på stranden för att prata med folk och dela ut kondomer. Några satsar på att påverka lokala politiker och andra jobbar internationellt. Många lokalföreningar erbjuder sexualupplysning för skolan. En del gör allt! 

Finns ingen lokalförening på din ort?

Kanske vill du engagera dig i ett av RFSU:s nätverk? Vill du engagera dig på annat sätt, läs mer här!

Är ni några stycken som vill organisera er på er ort? Hör av er till RFSU:s föreningsutvecklare genom att mejla aktiv@rfsu.se

Lokalföreningar runtom i landet

Norrland

Svealand

Götaland