Till sidans huvudinnehåll
Collage med fyra omslag av tidningen Ottar.

OTTAR

Ottar är Sveriges största breda sexualpolitiska tidskrift. Vi skriver om sexualitet och kärlek, samhälle, politik och kultur.

Ottar bevakar sexualpolitiken i Sverige och världen och fördjupar diskussionen om sexualitet och kön i reportage, essäer, krönikor och debatt.

Ottar skildrar, granskar och debatterar verkligheten inom:

  • Sexualitet och dess många uttryck
  • Samhällsfrågor och politik
  • Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) i Sverige och internationellt.

Ottars webbplats ottar.se 

Ottar ägs och ges ut av RFSU. Tidningen kommer ut fyra gånger per år och en prenumeration kostar 160 kr. Ottar skickas gratis till alla RFSU:s medlemmar per post. Ottars redaktion är  journalistiskt självständig och iakttar de pressetiska reglerna.

Ottars historia

För nästan 70 år sedan startade Elise Ottesen Jensen, även känd som Ottar, RFSU tillsammans med några radikala läkare. Sedan dess har organisationen slagits för en rad olika sexualpolitiska frågor. Ottar var modig, på hennes tid var inte sexualitet en del av det offentliga samtalet. Med tiden har sexualpolitiska frågor fått ta större plats i det svenska samhällslivet. För att minnas Ottars unika gärning valde RFSU att i juni 2001 ge RFSU:s tidskrift namnet Ottar. Tidigare hette tidningen RFSU-Bulletinen.

Här kan du köpa Ottar!

Ottar säljs i större Pressbyråer runtom i landet, i Press Stop-butiker och på utvalda caféer i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi finns också på följande ställen:

Stockholm: Akademibokhandeln City, Café Edenborg, Hallongrottan böcker och kuriosa, Hedengrens, Handel & Vandel, Hållplatsens T&T AB, Mareld

Lund: Akademibokhandeln LundeQ

Carlshamn: Antikvariat Bode

Jönköping: Bokcafét

Sunne: Direkten

Göteborg: Nätverkstan Ekonomitjänst, Vänder sig om

Torslanda: Torslanda Bokhandel

Nätbokhandel: Audiatur www.audiatur.no