Till sidans huvudinnehåll

På gång

Vill du veta mer om hur du kan engagera dig i RFSU just nu? Här är aktuella tips på roliga aktiviteter, förhoppningsvis hittar du något nära dig. Kom och var med!

Sommartider betyder värvartider 

Sommaren är här och så även festivaler och Pride-evenemang där vi träffar mängder av människor, upplyser och värvar medlemmar. I år har vi dessutom flera nyheter. För att uppmärksamma att aborträtten fyller 50 år har vi en kampanj där nya medlemmar via den här kampanjlänken får vår aborträttspremie bestående av den ikoniska gröna scarfen, klistermärken och vykort. Så är du inte redan medlem – ta chansen!

Är du redan medlem har vi något för dig också. Kan du värva fem nya medlemmar till RFSU? I så fall väntar en superfin premie på dig! Du har möjligheten att välja mellan två unika t-shirtar - en stolt pride-tisha eller en som hyllar att den svenska aborträtten firar 50 år. Men det är inte allt! Varje ny medlem du värvar får också antingen aborträtts-kitet, eller ett färgglatt pride-kit med en vattenflaska och gnuggis-tatueringar. Beställ ditt värvarkit idag genom att mejla varva@rfsu.se och ange ditt val av kit och t-shirt i mejlet.

Tack för att du hjälper oss växa som medlemsrörelse! 

Till medlemsvärvarsidan


Fira sommaren med RFSU Stockholm

Plats: Stockholm
Tid: 26 juni klockan 17.30-21

Vi ses och minglar på innergården/ uteserveringen Jarden. Spelar snabbis och det nya flersamhetsspelet från Ottar, håller sexquiz med quizmastern Sanna Vanno och delar ut finfina priser! Unga vuxna från Det handlar om mig-projektet är också på plats för att berätta mer om projektet.

Jarden ligger på Torkel Knutssonsgatan 24 på Södermalm.

Läs mer och föranmäl dig här.


Träffa RFSU i Almedalen

Plats: Visby
Tid: 25-28 juni

RFSU är på plats i Almedalen. Vi deltar i paneler, är medarrangörer till Barnrättstorget och minglar runt. Vore roligt om vi ses i vimlet!

Läs mer om RFSU:s medverkan vid almedalsveckan här.


Gå i Malmö Pride-parad med RFSU Malmö

Plats: Malmö
Tid: 6 juli klockan 12

Är du också pepp inför Pride-säsongen? Fira den med oss i RFSU under Malmö Pride! Alla är varmt välkomna, oavsett om du är med i föreningen eller inte, för att både fira Pride och belysa kampen för sexuella rättigheter.

Vi ses på Lördagsplan, den stora gräsplätten mitt emot stadsbiblioteket i Malmö. Vi kommer ha RFSU-banners du kan spana efter för att hitta oss! Vi samlas klockan 12, tåget avgår klockan 13. 

Läs mer i facebookeventet


Bli volontär i Pride Park under Stockholm Pride

Plats: Stockholm
Tid: 30 juli-3 augusti

RFSU Stockholm ska vara på plats i Pride Park 30 juli–3 augusti. Parken är på många sätt festivalens hjärta och en plats för oss att mingla med besökare, sexualupplysa och värva medlemmar. Nu behöver RFSU Stockholm din hjälp att bemanna tältet i parken!

Vill du vara en av RFSU Stockholms volontärer? Du får ett gratis festivalband mot att du tar två pass i parken, cirka 4 timmar. Vi bjuder på fika i tältet. Tidigare volontärer har haft riktigt roliga pass och uppskattat att hänga med vänner från föreningen! Gör en intresseanmälan nedan senast 23 juni. Som förberedelse ses vi för en volontärsträff 29 juli kl. 17.30-20.00. Mer info kommer för er som bokas in.  

Anmäl intresse här


Salong 6 – Samtal om närhet för dig med if eller autism

Plats: Uppsala
Tid: 6 augusti klockan 18-19.30

Vi träffas för att prata, om kroppen och närhet, om sex och relationer.

Du kan välja om du bara vill lyssna och vad du vill prata om.

Samtalen är för dig med intellektuell funktionsnedsättning eller autism.

Vi ses på Uppsala stadsbibliotek, lokalen Drömfabriken.

Vi bjuder på fika. Det är gratis.


Ansök om att bli RFSU:s ungdomsrepresentant 2024-25

Plats: Digitalt, från hela landet
Tid: Senast 9 augusti

En gång om året väljs RFSU:s ungdomsrepresentant och snart är det dags igen! Som ungdomsrepresentant har du ett internationellt fokus och är RFSU:s kontaktperson i det regionala ungdomsnätverket YSAFE. Du håller även kontakt med RFSU:s ungdomsnätverk och delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter mellan nätverken.

I uppdraget som ingår att åka och representera RFSU och Sverige på en internationell konferens. I år (i oktober) är detta en regional konferens i Lissabon som IPPF arrangerar. Under året som ungdomsrepresentant kan man även arrangera egna projekt inom verksamheten i Sverige.

Läs mer och ansök här senast den 9 augusti.


Starta en bokcirkel i sommar!

Plats: Var som helst
Tid: Sommaren

Samla vänner, kollegor eller släktingar för en bokcirkel och läs "Jag vill riva upp himmel och jord" av Marie Lok Björk. Böckerna skickas ut kostnadsfritt till alla deltagare.

Så här går det till:

  • Hitta minst två personer som vill läsa och diskutera boken med dig. (Ni behöver alltså vara minst tre totalt.) Alla måste vara, eller bli, medlemmar i RFSU (rfsu.se/medlem)
  • Utse en kontaktperson som fyller i detta formulär med namn, mejladress och postadress till alla som ska delta i er bokcirkel.
  • Efter genomförd bokcirkel: Fyll i den korta utvärderingen som mejlas till er. 

Alla som har deltagit i bokcirkeln får behålla sin bok, men vi uppmuntrar att ni delar böckerna vidare för fler att läsa!

Frågor? Kontakta RFSU:s Föreningsutvecklare på aktiv@rfsu.se