Till sidans huvudinnehåll

Efter förra årets succé – Nu är RFSU:s Vecka SEX för lärare och elever tillbaka

Förra året lanserade RFSU Vecka SEX, en kampanjvecka för att sätta ljuset på skolans sexualundervisning. Nu är det dags igen! Mellan den 3-7 februari träffar RFSU tusentals elever och håller seminarier om allt från kondomanvändning till porr och heder.

Under veckan håller vi föreläsningar och workshops för lärare och skolpersonal där vi delar med oss av konkreta tips, råd och verktyg. Vi kommer att träffa cirka 1500 elever från Umeå i norr till Malmö i söder. Syftet med Vecka SEX är att uppmärksamma sexualundervisningen i skolan och prata om hur världens bästa sexualundervisning skulle kunna se ut.

– Sexualundervisning har varit obligatoriskt i Sverige sedan 1955, men långt ifrån alla elever får samtal om sex och relationer som svarar på deras behov och frågor. Alltför många lärare känner sig osäkra och att de saknar kunskap och metoder. Med Vecka SEX vill vi bidra med vår kunskap och erfarenhet till att Sveriges elever får världens bästa sexualundervisning, säger Hans Linde, förbundsordförande för RFSU.

I Stockholm håller vi under veckan till på Fryshuset. Där hålls seminarier på olika teman varje dag, från kondomanvändning och porr till heder.

Under veckan håller vi också i föreläsningar, workshops och träffar elever i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Umeå, Örebro och Malmö.