Till sidans huvudinnehåll

Jag känner mig konstig efter att jag haft analsex

Imorse hade jag och min pojkvän analsex. Tidigare har han bara använt ett finger i analen samtidigt som vi haft vaginalsamlag. Han har skämtsamt sagt att han vill ha analsex och imorse hände det. Jag tyckte att jag skulle ge det en chans. Allt gick bra men nu efteråt känner jag mig så konstig. Jag mår bra och har inte ont men det känns som att jag gjort någonting förbjudet som folk aldrig talar om och som uppfattas som fel och omoraliskt. Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till detta!

En sak som kan vara bra att ha med sig i bakhuvudet är att världen är full av föreställningar om vad sexualitet är eller borde vara. Föreställningar om till exempel vad som är normalt och vad som okej att tända på och njuta av. Men sexualitet förändras, både vår egen sexualitet och historiskt sett. Så vad är egentligen okej och vad är skamligt? De sexuella handlingar som vi idag betraktar som normala har tidigare ansett skamliga. Till exempel en sådan sak som att ha sex bara för njutningens skull.

 

Det verkar som att du hade analsex för att det kändes bra för stunden, och att du inte gjorde det bara för din pojkväns skull. Väldigt många människor har liknade tankar som du, inför något de gjort eller något de njuter av. Alla går omkring och känner sig mer eller mindre onormala. Väldigt många frågor till vår frågelåda handlar om just detta. Lyssna på dig själv och tillåt dig att göra det du tycker känns bra. Strunta i allt annat.

Fler frågor och svar i Frågelådan