Till sidans huvudinnehåll

Kan tjejer få orgasm via analsex?

Kan tjejer få orgasm via analsex? Jag har ju hört en del om mannens G-punkt men jag känner tjejer som hävdar att de kommer via analsex, vet dock inte om de kommer av endast analstimulans. Visst behöver inte orgasm komma genom att en fysisk del berors? Vissa kan ju komma via att bara tänka att någon smeker dem?

Analöppningen är full med nervändar, vilket gör att vi kan njuta av beröring just där. Det finns tjejer (och killar) som kan få orgasm enbart genom analsex. Det kan kräva en del övning men det är möjligt.

Orgasmen är en mycket spännande företeelse. Vårt orgasmcentra sitter i hjärnan och beröring på kroppen kan hjälpa att få orgasm genom att nerverna registerar beröring och dessa impulser skickas till hjärnan. Ofta handlar det om beröring på könsorganen, men det kan också räcka med beröring på andra ställen på kroppen, det vill säga fysisk beröring. Med tankens kraft och hjärnans förmåga är vi människor dessutom förmögna att uppleva orgasm genom tankar och fantasier. Även detta kräver en hel del övning, men det går att komma dit.

Killens G-punkt brukar också kallas P-punkten (prostatakörteln). Prostatakörteln är en valnötsstor körtel som producerar en del av sädesvätskan. Man kan känna den på framsidan av ändtarmen, som en utbuktning några centimeter in. De flesta killar som testat beröring på denna del av ändtarmen beskriver en förstärkt upplevelse av orgasmen. Kvinnor har ingen prostata men kan ändå njuta mycket av anal stimulering. Hela området runt anus är fullt av nervtrådar som är känsligt för beröring. Om man för in något i anus så spänns bäckenbottenmuskulaturen vilket en del kvinnor tycker är upphetsande och/eller gör en orgasm intensivare.

Fler frågor och svar i Frågelådan