Till sidans huvudinnehåll

Hur kan jag berätta att han gör fel?

Jag har träffat en ny kille, men dessvärre är jag inte nöjd med vårt sexliv. Vissa saker är helt okej, men det finns andra grejer som inte alls funkar. Problemet är att jag inte vet hur jag ska säga att han gör fel, utan att han blir sårad.
Han klämmer för hårt på mina bröst och när han slickar mig så går han också för hårt fram. Jag vet hur jag vill ha det, men hur lägger man fram det på ett snyggt sätt?

Det är inte alltid lätt att berätta för varandra vad man vill göra sexuellt och vilken typ av beröring som känns bäst för stunden. Men det är ändå så att alla är olika och tycker om olika saker, så hur ska ens partner kunna veta vad man gillar om man inte berättar det?
Om du tänker på just detta - att alla är olika - och att du måste berätta vad du tycker om och hur du vill ha det så är dina önskemål i fokus och inte hans handlande. Det kan göra skillnad och underlätta att prata om det. Om du inte vill säga att han "gör fel" så säg istället "Jag gillar när du slickar mig lite lätt med tungan" eller "Mina bröst är känsliga så var försiktig med dom". Det kan upplevas på ett annat sätt än ex "Du slickar mig för hårt".
Säg vad du vill istället för vad du inte vill. Att lära sig att prata om sex kan ta lite tid, men det kommer säkert att kännas lättare för varje gång du tar upp något. Det är också viktigt att man lär sig prata om detta så att man kan beskriva hur man vill ha det. För det vet ingen annan än du själv.

Fler frågor och svar i Frågelådan