Till sidans huvudinnehåll

Jag har aldrig fått orgasm

Jag har aldrig fått orgasm. Varken ensam när jag onanerar själv eller tillsammans med min kille under samlag eller petting. Detta upplever jag som fruktansvärt jobbigt, just känslan av att "inte kunna" få orgasm. Min kille vill självklart hjälpa mig på alla sätt han kan, men ibland blir jag så ledsen här vi håller på att jag inte orkar fortsätta.

Det är skönt att ha samlag/petting/oralsex med honom så länge det varar, men mer än så blir det inte. Jag mår jättedåligt över det här och jag tänker på det i stort sett hela tiden. Är det något fel på mig (eller på min pojkvän)? Fast det tror jag inte. Finns det något sätt att göra det lättare?

Av din fråga kan man utläsa att du är förtvivlad och ställer väldigt höga krav på dig själv att lyckas med att få den efterlängtade orgasmen. Att "jaga" en orgasm kan tyvärr få motsatt effekt. Tankarna är så fokuserade på detta att det är svårt att slappna av, njuta och ge sig hän.

Sex är mycket en träningssak och med kunskap om sig själv, sin lust, sitt kön och sin sexualitet så lär man sig med stigande ålder och erfarenhet. Du ställer jättehöga krav att känna mer än den lustkänsla du känner, det känns oavslutat och detta gör dig och din pojkvän ledsna och besvikna.

Vad man säkert kan säga är att de flesta tjejer/kvinnor har en förmåga att få orgasm, även om det inte är så att man får orgasm varje gång man har sex. En orgasm kan vara både psykisk och fysisk, som en skön känsla i hela kroppen, och som en fysisk upplevelse i underlivet med kittlingar, ryckningar eller kraftiga muskelsammandragningar.

Om du känner att du vill prata med någon om hur du/ni känner så kan du vända dig till kuratorn på ungdomsmottagnigen, eller en mottagning för sex- och samlevnadsfrågor. Du ska inte behöva gå och må dåligt så du missar det fina du och din pojkvän faktsikt har tillsammans.

Fler frågor och svar i Frågelådan