Till sidans huvudinnehåll
Collage med symboler på temat sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter, till exempel p-pillerkartor, en binda, ett hjärta, en livmoder, tre knutna händer och en jordglob.

Det hände 2019

Hur kan sexualundervisning bekämpa fattigdom? Hur kan ökad tillgång till mensskydd göra att fler flickor får gå i skolan? Hur kan säkrare aborter rädda liv? Det handlar projektet Body Rights 2030 om.

Sexualundervisning, icke-diskriminering och aborträtt är tre sätt att göra världen mer hållbar – och det borde fler få kunskap om! 

Under 2019 har RFSU erbjudit kostnadsfria utbildningar om hur sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter hänger ihop en med hållbar, global utveckling och med FN:s mål i Agenda 2030.

“Snyggt material, kunnig utbildare. Älskade att utbildningen avslutades med konkreta tips på vad man kan göra och hur.”
Deltagare i Body Rights 2030-utbildning

50 utbildningar från Umeå till Malmö

Under 2019 har Body Right 2030-projektets ambassadörer hållit cirka 50 utbildningar runt om i Sverige – från Umeå till Malmö. De har hållits för studentföreningar, politiska ungdomsförbund, folkhögskolor, arbetsplatser, skolklasser och olika organisationer.

“Jag tyckte det var bra att få reda på saker man kunde göra för att höja sin röst. Och få lära sig mer om aborträtten i världen”
Deltagare i Body Rights 2030-utbildning

Över 1 000 personer har pratat SRHR

Ambassadörerna har träffat över 1 000 personer under året för att prata om SRHR och Agenda 2030. Utöver utbildningarna har detta även skett på exempelvis Mänskliga rättighetsdagarna, Globala Torget på Bokmässan, Pridefestivaler, Filmfestivaler, NärCon - Nordens största spel och cosplayfestival och olika högskoleevents.