Till sidans huvudinnehåll
Collage med symboler på temat sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter, till exempel p-pillerkartor, en binda, ett hjärta, en livmoder, tre knutna händer och en jordglob.

Body Rights 2030

Hur kan sexualundervisning bekämpa fattigdom? Hur kan ökad tillgång till mensskydd göra att fler flickor får gå i skolan? Hur kan säkrare aborter rädda liv? Det handlar projektet Body Rights 2030 om.

Body Rights 2030 – folkbildning för en hållbar global utveckling

Världens länder har skrivit under FN:s 17 mål i Agenda 2030. Enligt den ska vi till år 2030

  • Avskaffa extrem fattigdom
  • Minska ojämlikheter och orättvisor i världen
  • Främja fred och rättvisa
  • Lösa klimatkrisen

Med projektet Body Righs 2030 vill RFSU öka kunskapen om hur sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter hänger ihop en med hållbar, global utveckling och med FN:s mål i Agenda 2030.

I projektet utbildas Body Rights-ambassadörer som reser runt i Sverige för att sprida kunskap om sexualundervisning, icke-diskriminering och aborträtt.

Projektet är finansierat av Sida.

 

Bli Body Rights 2030-ambassadör!

Vill du utbilda andra kring hur sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) hänger ihop med en hållbar, global utveckling? Då kan du ansöka till att bli ambassadör för projektet. Vi kommer att rekrytera 25 nya ambassadörer under våren 2021. 

Vill du bli uppsatt på vår intresselista och få ett mail direkt när ansökan öppnar? Mejla då till bodyrights2030@rfsu.se med rubriken "Intresseanmälan ambassadör".