Till sidans huvudinnehåll

Erektionshjälpen

Har du svårt att få stånd? Du är inte ensam. Många män drabbas någon gång i livet av erektionsproblem. Tyvärr väntar många alldeles för länge med att söka hjälp. Det vill RFSU ändra på. 

“Vi vill lyfta det här tabut så att män slipper lida i tysthet. Genom Erektionshjälpen hoppas vi kunna nå alla de män som inte söker hjälp.”
Åsa Enervik, barnmorska och diplomerad sexualupplysare

Varför blir min penis slak trots att jag vill ha sex? Var söker jag hjälp? Kommer jag någonsin få sexlivet tillbaka? Frågorna kan vara många när du har problem att få stånd. Erektionshjälpen var en chatt där du kunde ställa alla dina frågor om potens och impotens, penis och problem med sex. Chatten var öppen 10-15 juni 2019.

Jag missade Erektionshjälpen - hur gör jag nu?

Åsa Enervik från RFSU är barnmorska och diplomerad sexualupplysare med andrologisk kompetens. Hon svarade på frågor i Erektionshjälpen tisdag-fredag 11-14 juni. Här är några av hennes råd till dig som har erektionsproblem. 

5 råd till dig med erektionsproblem

  1. Våga erkänna att du har ett problem och börja prata om det som känns svårt.
  2. Sök hjälp! Boka tid hos läkaren på vårdcentralen eller på en sexologisk mottagning. Både samtalskontakt och hjälp från läkare kan behövas. Allt hänger ihop.
  3. Fundera över din livsstil. Hur mår du? Röker du? Är du överviktig? Rör du på dig?
  4. Fokusera på njutning och lust. Var kvar i det som känns kravlöst och lustfyllt.
  5. Är kroppen förändrad på grund av sjukdom eller läkemedel? Då ska du prata med din läkare om det. Vissa förändringar går inte att undvika och då handlar det om att ta sig an sexlivet på ett nytt sätt. Lära känna din kropp på nytt, så som den fungerar nu.

Mer information om erektionsproblem

Debattinlägg: ”Att fråga män hur erektionen fungerar borde vara lika självklart som att fråga om deras alkoholvanor.”

När sex inte funkar: Erektionsproblem
1177 Vårdguiden: Svårt att få stånd