Till sidans huvudinnehåll

Kärlek vid sjön

Noah Eggerstedt Ungesson, Dalsundskolan, Åkarp.

Bam! Ännu en smäll. Jonas låg på marken och försökte skydda ansiktet. Hans vänstra öga var svullet och hela hans huvud bultade. Han hade ingen känsel i ansiktet och han kände blodsmak i munnen. Det ringde in till lektion och klungan med elever runt honom skingrades och började gå mot den stora blå dörren i kapprummet. Jonas gick åt andra hållet eftersom han hade fått nog. Han gick ner för en gammal spiraltrappa gjord av trä och gick ut från den gamla skolan. Det var soligt och gräset var fortfarande vått sedan morgonen. Han gick så snabbt han kunde från skolan till sitt favoritställe vid floden. Han kände på sin ömma kind. Det gjorde ont. Efter ett tag gick han tillbaka mot skolan.

När han öppnade dörren till klassrummet blev det knäpptyst. Alla vände sina ansikten mot honom och några flinade elakt. Men inte Nina. Hon bara satt där och tittade på honom. Sedan log hon. Hon var söt. Jonas hade gillat henne sen trean men hon verkade knappt veta om att han fanns. Nu satt hon här och log mot honom! Han satte sig ner på sin plats längst bak i klassrummet. Lektionen fortsatte och efter vad som kändes som en oändlighet så ringde det ut till rast. Jonas gick ut från lektionen men stannade upp när han kände en varm hand mot hans axel. Han vände sig om och där stod Nina. Jonas fick en klump i magen och kände hur det hettade till om kinderna.

- Hur gick det? Det ser ut att göra ont, sa Nina och Nickade mot Jonas kind.

- Va? Svarade Jonas hest. Nina skrattade.

- Din kind, dumbom sa och slog honom nätt på armen.

- Aha, Sa Jonas generat. Det pirrade i magen på honom och hans kinder var illröda.

Han var inte säker om det var för att han hade blivit slagen i huvudet innan eller för att han pratade med Nina.

Skoldagen fortsatte och efter många långsamma och tråkiga lektioner var skoldagen äntligen över. Nina hade undrat om han ville följa med henne och hennes vänner och bada efter skolan om han vågade. Jonas ville verkligen åka och bada med Nina men han var rädd att Lucas, Niklas och de andra killarna i klassen skulle vara där. Han visste inte varför de hatade honom, slog honom och skrek på honom. Han brydde sig inte heller. Han hatade dom. Han ville slå tillbaka efter alla gånger de hade slagit och skämtat om honom. Ingen lärare hade någon gång sagt till dem. Det var som om dom låtsades att de inte såg blåmärkena från deras slag eller inte hörde hur de skrattade åt honom varje gång han gjorde något fel. Han hatade lärarna också.

Han följde med Nina och hennes vänner till sjön. Ninas vänner var snälla och några av dem gick i hans skola. De cyklade mot sjön och Jonas ramade Nina. Det pirrade i magen när hon höll om honom. Hennes kompisar hade erbjudit henne skjuts på sina cyklas men hon hade valt att sitta på Jonas.

- Tyckte hon om honom?

Jonas trampade så fort han kunde på den smala grusvägen omringad av åkrar och små buskar längs vägen. Efter ett tag var de framme vid den stora sjön. När de hade parkerat sina cyklar och valt ut ett ställe där de skulle sitta på så började de att byta om. Jonas satte en handduk runt midjan och bytade om. Sedan gick de till bryggan.

Den mörkbruna träbryggan låg ungefär 1 meter ovanför vattenytan och det knarrade lågt när de gick fram på den. Jonas blickade ut över den stora sjön med kände sedan hur någon puttade i honom i vattnet. Vattnet var iskallt och Jonas simmade snabbt upp mot ytan. När hans huvud kom upp över vattenytan så såg han hur Nina och hennes vänner skrattade. Men de skrattade inte elakt som Niklas och resten av killarna i klassen. Det här skrattet var vänligt och de skrattade med honom. De behandlade Jonas som om han var en i gänget. Jonas simmande snabbt fram mot bryggan där de andra stod och skvätte ned dom med en ös av vatten. Nina dök elegant ned i vattnet och stack upp sitt huvud precis bredvid Jonas. Dom var jättenära varandra. Han stirrade in i hennes ljusblå ögon och hon stirrade på honom. Deras ansikten kom närmre varnandes och Nina började smeka hans lår. Men hon släppte han lår när en av kompisar hoppade bomben ned i vattnet och det skvätte vatten överallt. Nina släppte Jonas lår och simmade upp mot land. Hon vinkade åt Jonas att han skulle komma dit och satte tummen och pekfingret som en cirkel och stoppa in sitt pekfinger i cirkeln. Jonas förstod vad hon menade och simmade snabbt mot Nina. Han var nervös och lite orolig. När han kom upp på landet så skrattade Nina generat och tog Jonas hand och drog in Jonas bakom en buske.

- Har du gjort det här innan? Frågade Nina. Jonas skakade på huvudet.

Nina fiskade upp en kondom ur sin bh.

- Jag har sparat den här till ett speciellt tillfälle, sa Nina och började långsamt att dra ned Jonas byxor.

När Nina hade dragit ned Jonas byxor så hörde han click som kom från buskarna. Det lät som när man tog en bild med en mobil. Jonas drog snabbt upp sina badbyxor och förstod förtvivlat vad som hade hänt. Någon hade tagit en bild på honom. Han sprang panikslagen iväg och hörde skratt bakom sig. Han visste att bilden snart skulle delas på sociala medier och alla skulle få se den. Det spelade ingen roll hur fort han sprang, detta skulle han aldrig kunna springa ifrån.