Till sidans huvudinnehåll

RFSU Student Uppsala

INFORMATION OM PROJEKTET OCH UPPDRAGET SOM STUDENTVOLONTÄR

PROJEKTET

RFSU Uppsala har sedan många år tillbaka utbildat ungdomar kring säkert sex och samtycke samt om sexualitet, könsidentitet, kärleksrelationer och reproduktionsrättigheter. Sedan 2021 har RFSU Uppsala startat en ny gren - RFSU Student - för att stärka universitetsstudenters rättigheter och frihet till sexuell- och reproduktiv vård.  

STUDENTVOLONTÄRSGRUPPEN

Som volontär för RFSU Student Uppsala får du tillfälle att träffa studenter på ett mer avslappnat vis såsom på studentbarer, pubar och evenemang.
Du får chansen att bjuda in till samtal kring sex, kondomer, STI, samtycke och kommunikation. Volontärgruppen består av ca. 10-20 personer. Utöver att delta i evenemang kommer ni som grupp också att arrangera dessa event och få möjligheten att själva bestämma vilka typer av evenemang ni som grupp är intresserade av att göra.

För detta projekt söker vi efter unga vuxna, gärna studenter, som vill medverka och sprida kunskap och information om STI, kondomer, sex och samtycke i Uppsala. Tycker du om att träffa nytt folk, konversera kring sex och relationer och vill bidra med något viktigt för Uppsalas studenter? Det här är din chans!

Då detta projekt kommer att enbart hållas på engelska i samband med möten och planering blir detta även en möjlighet för alla studenter som bor i Uppsala, men som inte  svenska, att engagera sig i dessa frågor. Svensktalande studenter är välkomna men bör vara medvetna att detta projekt kommer enbart ske på engelska.

HUR DU BLIR MEDLEM

Utbildningen för den första kullen av RFSU Studentvolontärer ägde rum den 21-22 januari 2021 och sedan dess har ytterligare utbildningar genomförts. Kontakta RFSU Uppsalas kansli om du är intresserad av att bli studentvolontär och hjälpa till med vårt arbete. Som studentvolontär behöver du bli medlem i RFSU, registrera dig för att bli studentmedlem i RFSU * här * för en årlig avgift på 50 SEK. Som medlem kan du delta i viktiga möten inom RFSU och också vara med i organisationens beslutsstyrelse.