Till sidans huvudinnehåll

RFSU:s sexualpolitiska grundutbildning

Vilken roll spelade RFSU för att preventivmedel skulle bli lagligt i Sverige? Vad betyder egentligen ordet sexpraktiker? Och hur går jag tillväga för att engagera mig i RFSU och ordna aktiviteter?

Lär dig allt om RFSU i RFSU:s grundutbildning

Det här är utbildningen för dig som är medlem i RFSU och särskilt värdefull för dig som är ny medlem och vill lära dig mer om hur du kan engagera dig i sexualpolitik.

RFSU:s grundutbildning ger nya och gamla medlemmar chans att knyta nya kontakter, lära sig mer om RFSU:s och Sveriges sexualpolitiska historia och hur vår organisation verkar både internationellt och nationellt idag. Utbildningen innehåller både föreläsningar och workshops där vi diskuterar centrala frågeställningar i RFSU:s arbete med fokus på hur du kan engagera dig i din lokalförening. Vi pratar också om normer och föreställningar i förhållande till exempelvis kön och sexualitet.

På plats i din lokalförening eller digitalt via Zoom

Grundutbildningen görs främst på plats i din lokalförening, oftast på en lördag eller söndag med en uppföljande träff veckan efter. Den finns även i en digital version som hålls över Zoom. Den digitala utbildningen erbjuds också några gånger per år nationellt, där du kan delta oavsett vilken förening du är engagerad i.

Utbildningen är gratis för medlemmar

Det enda som krävs för att få gå utbildningen är att du är medlem i RFSU. Om du inte är det redan nu blir du det enkelt här: www.rfsu.se/medlem.

Håll utkik här på hemsidan, i ditt nyhetsbrev eller på Facebooksidan RFSU medlemmar där vi går ut med aktuell information om kommande utbildningar! Du är också välkommen att mejla oss om frågor gällande grundutbildningen på aktiv@rfsu.se