Till sidans huvudinnehåll

Bli informatör i Umeå

Här kan du göra en intresseanmälan för att bli informatör. Vi är nyfikna på vem du är så berätta om dig själv och varför du tror att du skulle passa på RFSU. Tänk bara på att inte avslöja känsliga uppgifter om dig själv eller andra.

Är du intresserad av att prata sex, ömsesidighet och kropp med ungdomar? Då borde du bli informatör! I höst arrangerar RFSU Umeå en informatörsutbildning för att utbilda nya RFSU-informatörer.

Vad gör en RFSU-informatör?

Som RFSU-informatör träffar du unga, oftast på högstadiet eller gymnasiet, för att leda samtal om sexualitet, kroppen, njutning, säkrare sex, samtycke och normer. Du förmedlar fakta och leder diskussioner och övningar där ungdomarna själva får reflektera och diskutera kring dessa ämnen. Som färdigutbildad informatör får du ett mindre arvode för varje genomfört pass. Vanligtvis genomför du som informatör mellan 2-4 pass per termin.

Informatörsutbildningen

För att bli informatör behöver du först gå en utbildning. Föreläsningar blandas med pedagogikövningar och workshops och du får lära dig allt och lite till om sexualitet, normer, genus, säkrare sex samt ömsesidiga relationer och kommunikation. Målet med utbildningen är att du kan hålla i interaktiva informationspass med grupper av unga.

Du behöver inga förkunskaper och utbildningen är gratis. Utbildningen och är förlagd över två helger samt tre kvällsträffar i Umeå.

När?

24 september - Rekryteringsträff kvällstid
24-25 oktober - Heldagar (ca. 9-16)
27 oktober - Kvällstid (ca. 18-21)
29 oktober - Kvällstid
5 november - Kvällstid
7-8 november Heldagar

Sista ansökningsdag är den 20 september 2020 och besked om du gått vidare i rekryteringen ges senast den 21 september.

Har du frågor är du välkommen att mejla informator.umea@rfsu.se.

Bli informatör i Umeå

Följande erfarenheter är meriterande
Jag kan delta på följande datum:
Jag har som intention att hålla i baspass ute på skolor efter genomförd informatörsutbildning
Samtycke till lagring av personuppgifter

Håll utkik på RSFU Umeås Facebooksida för information om framtida informatörsutbildningar!