Till sidans huvudinnehåll

Bli informatör i Västerbotten

Är du intresserad av att prata sex, ömsesidighet och kropp med ungdomar? Då borde du bli RFSU-informatör! Här kan du läsa mer om vad det innebär att vara en informatör och göra en intresseanmälan.

Vad gör en RFSU-informatör?

Som RFSU-informatör träffar du unga, oftast på högstadiet eller gymnasiet, för att leda samtal om sexualitet, kroppen, njutning, säkrare sex, samtycke och normer. Du förmedlar fakta och leder diskussioner och övningar där ungdomarna själva får reflektera och diskutera kring dessa ämnen. Som färdigutbildad informatör får du ett arvode för varje genomfört pass. Vanligtvis genomför du som informatör mellan 2-4 pass per termin.

Informatörsutbildningen

För att bli informatör behöver du först gå vår informatörsutbildning. Du behöver inga förkunskaper och utbildningen är gratis. 

Utbildningen innehåller föreläsningar, pedagogikövningar och workshops och du får lära dig allt och lite till om sexualitet, normer, genus, säkrare sex samt ömsesidiga relationer och kommunikation. Målet med utbildningen är att du kan hålla i interaktiva informationspass med grupper av unga.

Utbildningen hålls i våra lokaler i Umeå och brukar normalt fördelas på fyra helgdagar samt två vardagskvällar. 

Skicka in din ansökan!

Nästa informatörsutbildning hålls i april 2024 och du är välkommen att ansöka! Läs mer och ansök om en plats via vårt ansökningsformulär.

Har du frågor är du välkommen att mejla informator.umea@rfsu.se.