Till sidans huvudinnehåll

RFSU:s sexualpolitiska grundutbildning

Vilken roll spelade RFSU för att preventivmedel skulle bli lagligt i Sverige? Vad betyder egentligen ordet sexpraktiker? Och hur går jag tillväga för att engagera mig i RFSU och ordna aktiviteter?

Det här är utbildningen för dig som är medlem i RFSU och särskilt värdefull för dig som är ny medlem och vill lära dig mer om hur du kan engagera dig i sexualpolitik.

RFSU:s grundutbildning ger nya och gamla medlemmar chans att knyta nya kontakter, lära sig mer om RFSU:s och Sveriges sexualpolitiska historia och hur vår organisation verkar både internationellt och nationellt idag. Utbildningen innehåller både föreläsningar och workshops där vi diskuterar centrala frågeställningar i RFSU:s arbete med fokus på hur du kan engagera dig i din lokalförening. Vi pratar också om normer och föreställningar i förhållande till exempelvis kön och sexualitet.

Grundutbildningen görs främst på plats i din lokalförening, oftast på en lördag eller söndag med en uppföljande träff veckan efter. Den finns även i en digital version som hålls över Zoom. Den digitala utbildningen erbjuds också några gånger per år nationellt, där du kan delta oavsett vilken förening du är engagerad i.

Utbildningen är gratis – det enda som krävs för att få gå utbildningen är att du är medlem i RFSU. Om du inte är det redan nu blir du det enkelt här: www.rfsu.se/medlem.

Håll utkik här på hemsidan, i ditt nyhetsbrev eller på Facebooksidan RFSU medlemmar där vi går ut med aktuell information om kommande utbildningar! Du är också välkommen att mejla oss om frågor gällande grundutbildningen på aktiv@rfsu.se