Till sidans huvudinnehåll

Sex - som i sköna ställen på kroppen

Erogena zoner är ställen på kroppen som är känsliga för beröring på ett sexuellt sätt. Alla har sina egna favoriter var dom gillar att bli stimulerade.

Det finns ställen på kroppen som är extra känsliga på ett skönt och sexuellt sätt, och de kallas för erogena zoner. När man är kåt kan det vara skönt på hela kroppen, men vissa ställen brukar ge mer njutning än andra. Örsnibbarna, halsen, pungen, tungan, läpparna, bröstkorgen, klitoris, händerna, bröstvårtorna, rumpan, låren, blygd­läpparna, ollonet, brösten, slidöppningen, fötterna, om­rådet mellan könet och analen, runt och i anusöppningen är extra sköna ställen på kroppen.

Strängen

Både penis och klitoris har en sträng som går från ollo­net. Den här strängen är för det mesta väldigt känslig för beröring. Den sitter under förhuden på penis (för den som har förhud), och under förhuden till klitorisollonet.

Alla gillar olika

Men alla gillar inte samma saker, det finns inget facit. För en del kan vissa ställen vara så kittliga att det nästan inte går att smeka där, som vid midjan eller på insidan av låren. Andra älskar att det kittlar och ryser i kroppen.

Ollonet på klitoris och penis kan nästan vara för känsligt att smeka direkt på, det kan kännas bättre att först smeka runt om­ kring istället. Man kan prova hur det känns att ta och smeka på olika sätt på kroppen, själv eller tillsammans med någon annan.