Till sidans huvudinnehåll

Välkommen till RFSU Umeå!

Vi behöver Dig! RFSU Umeå välkomnar alla som vill engagera sig enligt RFSU:s värderingar: friheten att vara, välja och njuta. Tillsammans kan vi påverka mycket!

Om oss

RFSU Umeå vill engagera Umebor och Västerbottningar som brinner för människors lika rätt till sina kroppar och sin sexualitet. 

RFSU Umeå har över 200 medlemmar, men vi vill bli fler! 

Föreningens verksamhet drivs av en medlemsvald styrelse. Vi arrangerar aktiviteter och träffar, sprider informationskampanjer och samverkar med andra organisationer för att möjliggöra engagemang, öka kunskap och bilda opinion.

RFSU Umeå har också ett kansli, där tre personer arbetar dagligen med RFSU:s kärnverksamhet.  Kansliet utbildar informatörer som håller i sexualupplysning för barn och unga men även för lärare och andra vuxna, samt på lättare svenska eller med andra anpassningar.

Vi verkar för en kunskapsbaserad och öppen syn på sexualitet och samlevnad. Vår övertygelse är att det är lättare för alla människor att känna lust och njuta, när ingen begränsas av rasism eller diskriminering.

Engagera dig!

Tillsammans kan vi nå ut till fler. Därför behöver vi också dig! RFSU Umeå strävar efter att vara en öppen och inkluderande förening där du som medlem kan engagera dig på dina egna villkor.

Bli medlem i RFSU!  

Vill du engagera dig i styrelsen för RFSU Umeå eller vara aktiv på annat sätt i föreningen? Har du funderingar eller vill veta mer? Kontakta då oss via umea@rfsu.se eller ring: 090-343 83 95.

Besök oss också gärna på Instagram eller Facebook!

Snabblänkar

Viktiga dokument