Till sidans huvudinnehåll

Bli informatör i Umeå

Här kan du göra en intresseanmälan för att bli informatör. Vi är nyfikna på vem du är så berätta om dig själv och varför du tror att du skulle passa på RFSU. Tänk bara på att inte avslöja känsliga uppgifter om dig själv eller andra.

Är du intresserad av att prata sex, ömsesidighet och kropp med ungdomar? Då borde du bli informatör! I höst arrangerar RFSU Umeå en informatörsutbildning för att utbilda nya RFSU-informatörer.

Vad gör en RFSU-informatör?

Som RFSU-informatör träffar du unga, oftast på högstadiet eller gymnasiet, för att leda samtal om sexualitet, kroppen, njutning, säkrare sex, samtycke och normer. Du förmedlar fakta och leder diskussioner och övningar där ungdomarna själva får reflektera och diskutera kring dessa ämnen. Som färdigutbildad informatör får du ett mindre arvode för varje genomfört pass. Vanligtvis genomför du som informatör mellan 2-4 pass per termin.

Informatörsutbildningen

För att bli informatör behöver du först gå en utbildning. Föreläsningar blandas med pedagogikövningar och workshops och du får lära dig allt och lite till om sexualitet, normer, genus, säkrare sex samt ömsesidiga relationer och kommunikation. Målet med utbildningen är att du kan hålla i interaktiva informationspass med grupper av unga.

Du behöver inga förkunskaper och utbildningen är gratis. Utbildningen är förlagd i Umeå.

När?

I september 2023 hålls nästa informatörsutbildning. Sista anmälningsdag är den 22 augusti! Se  RSFU Umeås Facebooksida för mer information. 

Har du frågor är du välkommen att mejla informator.umea@rfsu.se.

Bli informatör i Umeå

Följande erfarenheter är meriterande
Jag har som intention att hålla i baspass ute på skolor efter genomförd informatörsutbildning
Samtycke till lagring av personuppgifter

Håll utkik på RSFU Umeås Facebooksida för information om framtida informatörsutbildningar!