Till sidans huvudinnehåll

Pappa mot min vilja - kan jag göra något?

Jag har lite frågor angående en sak som stör mig extremt mycket! För ett tag sen träffade jag en tjej och vi hade sex. Hon sade att hon åt p-piller, så vi använde inte kondom. Sen ville hon inte träffa mig mer. Vi har pratat med varandra någon gång och så några veckor efter det blivit slut berättade hon att hon var med barn. Först sa hon att det inte var mitt, men nu har hon ändrat sig. Eftersom att hon sa till mig att hon åt p-piller så trodde jag inte att det var sant. Men nu har hon erkänt att hon ljög. Hon åt inte p-piller, utan hon ville bli med barn. Medvetet.

Jag är helt förkrossad och förstår inte hur hon kunde ljuga om en sådan sak. Jag känner mig utnyttjad och det känns inte rätt att hon ska få göra något sådant. Jag vet inte om det är för sent för abort. Jag har försökt att övertala henne, men hon vill inte. Men finns det inget jag kan göra? Hur ska jag kunna lita på en tjej igen?

Det är mycket begripligt om du känner dig både rejält sviken, ledsen och arg.
Du nämner att det kanske är för sent för abort men det kan ändå vara värdefullt om ni går och samtalar med någon professionell om er situation och betydelsen av att båda föräldrarna är motiverade till att bli föräldrar - för barnets skull! Prova med kommunens familjerådgivare, eller med kuratorn vid mödravårdscentralen. Det kanske också kan vara en idé att försöka att nå fram till henne genom någon som står henne nära, och ha ett samtal med den tredje personen närvarande. Beslutet att göra abort eller inte kan dock i slutändan endast fattas av kvinnan själv.

Men sedan ska det självklart göras ett faderskapstest. Detta görs när barnet sedan är fött.

Hoppas att denna situation inte färgar din syn på alla tjejer utan att du kan få tillbaka din tro och kunna lita på andra i framtiden. Även om liknande saker händer ibland så är det ändå väldigt ovanligt.

Fler frågor och svar i Frågelådan