Till sidans huvudinnehåll

Huden på ollonet flagnar

En dag efter jag hade haft sex med en tjej så kliade det på penisen. Huden flagnade och började ramla av, både på ollonet och på toppen av förhuden. Jag fick massor av flensost. Det tog fyra veckor innan problemet försvann. Nu när vi haft sex igen så hände samma sak igen. Jag har prövat att tvätta mig med enbart ljummet vatten, utan tvål, men jag vet inte om det hjälper. Problemet verkar vara direkt kopplat till att jag har sex med henne. Kan det vara så att vissa könsorgan inte "passar" med varandra?

När det gäller klåda och fjällning på penis så kan detta vara en irritation av något slag som ofta försvinner av sig själv, precis som du upplevt. Irritationen kan uppkomma av olika orsaker. Allt från kontekten med din partner till att du tvättar sig för mycket med tvål under förhuden.

Fortsätt att tvätta med endast ljummet vatten, gnugga rent med tummen. Tvål är starkt och irriterar ofta slemhinnorna. Tvätta även av penis med ljummet vatten efter samlag så att du tvättar bort eventuellt slidsekretet, även glidmedel och kondomer (som ofta är behandlade med glidmedel) kan irritera. Skulle inte detta hjälpa så kan du få hjälp på en läkarmottagning eller ungdomsottagning.

Har ni haft oskyddat samlag och om ni inte är testade för könssjukdomar så bör ni testa er båda två, då till exempel klamydia kan ge lite diffusa besvär.

Fler frågor och svar i Frågelådan