Till sidans huvudinnehåll

Ont i pungen efter hångel?

Jag sov hos en tjej härom natten och vi bara hånglade och myste i flera timmar. Så jag var upphetsad ganska länge. Morgonen efter hade jag väldigt ont i pungen. Den var öm och lite svullen. Senare på dagen onanerade jag och det kom väldigt mycket säd, och efter en till två timmar släppte värken i pungen. Kan det ha varit för mycket säd som gjorde ont, eller kan det vara något annat?

Det du beskriver kallas ofta "blue balls" eller "ballhugg". Rent fysiskt handlar det om att när du blir sexuellt upphetsad fylls underlivet, könskörtlarna, svällkropparna och annan vävnad med stora mängder blod. Det är det som gör att penisen blir hård. Samma mekanismer finns även i fittan. Dessutom fylls könskörtlar av den vätska de producerar till utlösningen, som också trycker på den redan ansträngda vävnaden. Detta kan ge en diffus värk i underlivet.

Det kan vara svårt att förstå smärtor i underlivet och då tolkar vi det ofta som att det är pungen som gör ont eller att det strålar ut i pungen. Det kan vara obehagligt men är fullkomligt ofarligt. Får man utlösning töms könskörtlarna på en del av sitt innehåll samtidigt som utlösningen bryter de sexuella signalerna, blodtillströmningen minskar och värken lägger sig. Det är därför inte så konstigt att man trott att det varit farligt att inte få utlösning.

Undrar du också något om kroppen?

Ställ din fråga i RFSU-chatten! Vi som svarar är experter på kropp, sex och relationer. Du är anonym när du chattar.

RFSU-chatten är öppen på måndagar klockan 18.00-20.00 och torsdagar 13.00-14.00. När chatten är öppen ser du en liten svart pratbubbla här på skärmen.

Fler frågor och svar i Frågelådan