Till sidans huvudinnehåll

Hur stor är en "normal" penis?

Finns det någon forskning på hur stor en "normal" penis är? Både i längd och omkrets?

Det är svårt att ge en exakt siffra, eftersom man kan mäta penislängd och penisstorlek på olika sätt. I den senaste forskningen som sammanställts kom man fram till att medellängden på en penis med stånd är 13,6 centimeter. Då var det forskare som mätte alla kukar. 

Många tror att deras penis är liten trots att den egentligen är ungefär lika stor som andra penisar. Det är vanligt att felaktiga siffror för vad som är "normalt" sprids.

När det gäller tjockleken på kuken så är ett genomsnitt ungefär 11,6 centimeter. Den siffran är från en annan studie där mätningarna inte var lika tillförlitliga. 

Studier visar att det inte brukar finnas några samband mellan storleken på penis och hur nöjd man är med sitt sexliv. Många som har frågor om kuken undrar också om storleken på penis i slakt tillstånd.

Vill du titta på bilder på olika kukar? Se bilder på 100 olika penisar här

Läs mer om kukstorlek och annat på vår sida om kuken

Undrar du också något om kroppen?

Ställ din fråga i RFSU-chatten! Vi som svarar är experter på kropp, sex och relationer. Du är anonym när du chattar. RFSU-chatten är öppen på måndagar klockan 18.00-20.00 och torsdagar 13.00-14.00. När chatten är öppen ser du en liten svart pratbubbla här på skärmen.

Fler frågor och svar i Frågelådan