Till sidans huvudinnehåll

Jag åt två p-piller på samma dag

Jag var otrolig förvirrad och trött imorse och jag trodde att jag glömt ta ett p-piller, så jag stoppade i mig två piller på en gång. Jag ligger alltså en dag före. Vad gör jag? PS. Jag har mens just nu.

Det gör ingenting. Om du är på "uppehållsveckan" – alltså den del av p-pillerkartan som är innehåller hormonfria tabletter – spelar det ingen roll om eller hur du tar dem. De innehåller ingen verksam substans utan finns bara där på kartan för att du ska hålla reda på dagarna så att det inte blir mer än sju dagars uppehåll från hormontabletterna. De hormonfria tabletterna ska helt enkelt påminna dig om när du ska börja på en ny karta. Vanligtvis får du en blödning denna vecka. Du är fortfarande skyddad så länge uppehållet inte blir längre än sju dagar och det gör ingenting om det blir kortare än så.

Om du skulle råka ta två piller med hormoner i gör det inte heller någonting (möjligen kan du bli lite illamående men det går över). Det viktiga är att du får i dig p-piller varje dag. Om du tycker att det är svårt att komma ihåg att ta dina p-piller så finns det många andra preventivmedel som verkar längre och inte behöver tas dagligen.
 
Fler frågor och svar i Frågelådan