Till sidans huvudinnehåll

Boka informatör i Stockholm

Här kan du skicka en bokningsförfrågan för sexualupplysning av RFSU:s skolinformatörer. Vi återkommer så fort vi kan om din bokningsförfrågan.

Vi behöver er förfrågan minst fyra veckor innan den dag ni önskar besök av oss. Notera att det är just en förfrågan och inte en färdig bokning när ni fyllt i formuläret.

Svar på intresseanmälan

Vi återkommer normalt inom två veckor, men vid ledigheter eller terminsstart kan det dröja något längre än så. Vi ser fram emot besöket och många spännande samtal!

När vi inlett kontakt behöver vi komma överens om datum och tider för våra besök minst två veckor innan besöket. Annars hinner vi inte ordna det som behövs för att besöket ska kunna genomföras.

Våra olika pass

Baspass

Om sex, ömsesidighet, lustanatomi, säkrare sex med/utan kondom.

Lättare svenska

Sexualupplysning för elever i språkintroduktionsklasser (3h x 3 tillfällen).

Vill du?

Pass om ömsesidighet, kommunikation och gränser.

Sexualupplysning för alla

Sexualupplysning för elever i anpassad skola och i resursklasser. Passen anpassas utifrån gruppens olika kognitiva, språkliga och kommunikativa förutsättningar (2h x 2 tillfällen).

Teckna sex

Teckenspråkiga informatörer håller pass där de samtalar med döva och hörselskadade ungdomar om bland annat anatomi, HBTQ, säkrare sex och ömsesidighet. Passen ges i skolor eller fritidsarenor och innehåller samtal, värderingsövningar och interaktiva metoder.

Fritidspass

Normkritiska, antirasistiska samtal om sex, relationer och samtycke med unga på deras egna arenor. Metoderna är särskilt framtagna för förutsättningarna på fritidsgården och liknande arenor, vilket innebär att vi främst använder korta, lättsamma och interaktiva spel och övningar.

Killgrupp

Två samtalsledare från RFSU träffar samma grupp killar vid 1 till 4 tillfällen för att ge killarna en chans att prata om frågor och reflektioner som rör maskulinitet. Ni kommer tillsammans med RFSU:s projektledare överens om hur många tillfällen och när de ska vara.

Sex i rörelse 

Sexualupplysning med fokus på fysiska funktionsnedsättningar med utgångspunkt i filmmaterial från sexirorelse.se.

Föreläsningar för lärare och skolpersonal

RFSU erbjuder två föreläsningar för dig som jobbar med unga inom skolan. “Förhållningssätt och unga som utgångspunkt för främjande sexualundervisning” ger er tips på hur ni kan hålla i sexualundervisning som är öppen, inkluderande och utgår från ungas tankar och funderingar. “Metoder för att prata om porr, kommunikation och gränser” tar avstamp i filmmaterialet Vill du? och hjälper oss främja ömsesidighet och bra kommunikation och motverka sexuella övergrepp.

Upplysning på olika språk

Sexualupplysning på arabiska, farsi eller ukrainska för vuxna.

Boka informatör i Stockholm

Om passet

Typ av sexualupplysningspass
Välj språk

Datum

Vilka tider passar er bäst?

Information om deltagarna

Om du bokar informatör till språkintroduktionsklasser på lättare svenska får du här några extra frågor:

Om er verksamhet

Vilken typ av verksamhet bedriver ni?

Passet är gratis. Du behöver inte fylla i några faktureringsuppgifter.

Dina uppgifter

Är du kontaktperson? Kontaktperson är den som möter upp informatören.

Övrigt

Samtycke till lagring av personuppgifter