Till sidans huvudinnehåll

Är du intresserad av hälsa, jämlikhet, sexualitet och mänskliga rättigheter?

RFSU vill att personer som flyttat till Sverige ska få bestämma själva. Nu kan du bestämma vad RFSU ska arbeta med!

RFSU Göteborg arbetar med att personer som flyttat till Sverige ska ha bättre sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR). I vårt initiativ “SRHR genom deltagandemetoder” är det personer som flyttat till Sverige som själva säger vilka problem de har. Ni får samla in information och sedan bestämma vad ni vill göra åt problemet. Ni får hjälp av oss på RFSU hela vägen!

I november 2021 kommer RFSU Göteborg hålla ett stormöte för alla nyfikna ur målgruppen personer som flyttat till Sverige. Vi vill brainstorma kring vilka behov och utmaningar personer som flyttat till Sverige har när det kommer till SRHR. Vi kommer skapa tre grupper med olika intressen. Ni bestämmer vad grupperna ska handla om.

Här är några exempel på vilka grupper som skulle kunna skapas:

  • En grupp med mammor som kommer fram till att RFSU saknar metoder för att prata om kroppen och relationer med personer som fött barn och talar väldigt lite svenska. De tar fram flera nya metoder som RFSU kan använda i sin sexualupplysning på andra språk än svenska.

  • En grupp för män som vill se vilka hinder det finns till att söka vård för andra män som flyttat till Sverige. Efter att ha gjort intervjuer med andra män skriver de med stöd av RFSU en kampanj för sociala medier som kräver större ansvar från politiker och myndigheter för att ta bort hindren.

  • En grupp med unga HBTQ+-personer som vill förbättra hur HBTQ+-personer med erfarenhet av heder bemöts. De bestämmer sig för att skriva ner flera berättelser från HBTQ-personer med erfarenhet av heder för yrkesverksamma inom socialtjänsten.

Klicka här för att ladda ner vår flyer som du kan skriva ut. Du kan sätta upp den på anslagstavlor eller ge till personer du tror vill vara med!

Kontakta mig om du vill veta mer: sam.lindskog@rfsu.se