Till sidans huvudinnehåll

Är du intresserad av hälsa, jämlikhet, sexualitet och mänskliga rättigheter?

Nu kan du bestämma vad RFSU ska arbeta med!

RFSU vill att personer som flyttat till Sverige ska få bestämma själva. RFSU Göteborg arbetar med att personer som flyttat till Sverige ska ha bättre sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR). I vårt initiativ “SRHR genom deltagandemetoder” är det personer som flyttat till Sverige som själva säger vilka problem och intressen de har. Ni får samla in information och sedan bestämma vad ni vill göra åt problemet. Ni får hjälp av oss på RFSU hela vägen!

Vi har skapat två grupper med olika intressen. En grupp jobbar med njutning och kommunikation. En grupp jobbar med graviditet, förlossning och sexualitet.

Vill du vara med och starta en ny grupp? En grupp kommer starta i Fyrbodal (Trollhättan, Uddevalla och Vänersborg) hösten 2022. Ni bestämmer vad gruppen ska handla om!

Du kan anmäla dig här så kontaktar vi dig!

Här är några exempel på teman:

  • En grupp för män som vill se vilka hinder det finns till att söka vård för andra män som flyttat till Sverige. Efter att ha gjort intervjuer med andra män skriver de med stöd av RFSU en kampanj för sociala medier som kräver större ansvar från politiker och myndigheter för att ta bort hindren.

  • En grupp med unga HBTQ+-personer som vill förbättra hur HBTQ+-personer med erfarenhet av heder bemöts. De bestämmer sig för att skriva ner flera berättelser från HBTQ-personer med erfarenhet av heder för yrkesverksamma inom socialtjänsten.

Klicka här för att ladda ner vår flyer som du kan skriva ut. Du kan sätta upp den på anslagstavlor eller ge till personer du tror vill vara med!

Är du samordnare eller projektledare? Kontakta mig för mer detaljerad information.

Skriv gärna till mig! Min mejl är sam.lindskog@rfsu.se