Till sidans huvudinnehåll

Boka RFSU Uppsala

Här kan du skicka en bokningsförfrågan för sexualupplysning eller personalfortbildning med RFSU Uppsala. Vi återkommer så fort vi kan om din bokningsförfrågan.

Vi erbjuder sexualupplysningspass riktade till unga och unga vuxna i hela Uppland och Västmanland. Våra specialutbildade informatörer ger kunskap om sex, relationer och kroppen utifrån ett kunskapsbaserat, lustbejakande och normkritiskt perspektiv.

Vi erbjuder även föreläsningar för yrkesverksamma som i sin yrkesroll arbetar med frågor som rör sexuell och reproduktiv hälsa. Vi riktar oss bland annat mot lärare och skolpersonal som arbetar med sexualundervisning och vårdpersonal som vill fördjupa sig i att prata om sexuell hälsa ur ett jämlikt och antirasistiskt perspektiv

Vi behöver er förfrågan minst fyra veckor innan den dag ni önskar besök av oss. Notera att det är just en förfrågan och inte en färdig bokning när ni fyllt i formuläret. 

Svar på bokningsförfrågan 

Vi återkommer normalt inom två veckor, men vid ledigheter eller terminsstart kan det dröja något längre än så. Vi ser fram emot besöket och många spännande samtal!

Bokningsförfrågan RFSU Uppsala

Vilken typ av verksamhet bedriver ni?
Om verksamheten
Dina kontaktuppgifter
Är du kontaktperson? Kontaktperson är den som möter upp informatören på plats
Om passet
Typ av pass ni vill ha

Information om passen

Baspass är ett övergripande pass om sex, kropp och relationer. Vi pratar om ömsesidighet, porr, lustanatomi, sexuell identitet och praktik samt säkrare sex. Erbjuds i Uppsala län och Västmanlands län.

Hiv/STI och säkrare sex är fördjupande pass där vi pratar om säkrare sex, hiv och sexuellt överförbara sjukdomar (STI:er), normer kring hiv, säkrare sex och testning. Erbjuds i Uppsala län och Västmanlands län. 

Hiv och unga är en föreläsning om hiv och stigma som hålls av unga som själva lever med hiv. Erbjuds i Uppsala län och Västmanlands län. 

“Vill du?” är pass där vi pratar om ömsesidighet, kommunikation och gränser. Passet fokuserar på att förebygga sexuella kränkningar och övergrepp. Vi pratar om hur man man vet vad man själv vill och hur man förstår vad någon annan vill. Erbjuds endast i Uppsala kommun.

Lättare svenska-pass är som våra baspass, men genomförs av specialutbildade informatörer som pratar på lättare svenska. Vi förklarar tydligare och använder oss av interaktiva övningar och bilder för att underlätta förståelsen. Passen är 3h, gärna vid 3 tillfällen. Erbjuds endast i Uppsala län.

Sexualupplysning för alla är som våra baspass, men anpassat och tillgängliggjort för elever på anpassad skola, resursskola och andra elevgrupper som behöver särskild anpassning i sin undervisning. Erbjuds i Upppsala län och Västmanlands län.

Föreläsning för yrkesverksamma - till exempel fortbildning för skolpersonal (inklusive anpassad skola) eller vårdpersonal. Vi har ett brett utbud av föreläsningar om bland annat sexualundervisning, antirasism och HBTQI+. Erbjuds i Uppsala län och Västmanlands län.

Vilka tider passar er bäst?
Information om deltagarna
Samtycke till lagring av personuppgifter