Till sidans huvudinnehåll

Lättare svenska

Som ett komplement till skolornas egen sexualundervisning erbjuder RFSU Stockholm kostnadsfria lektionspass på lättare svenska i gymnasiets språkintroduktionsklasser. Erbjudandet gäller skolor i Stockholms län.

Två specialutbildade informatörer träffar språkintroduktionsklasser för att genom samtal och övningar beröra frågor om sexualitet. Sexualundervisningen sker på lättare svenska.

Undervisningen innehåller samma teman som vår övriga skolinformation på gymnasiet men som alltid läggs fokus olika beroende på gruppens förkunskaper och frågor. Vi lägger tid på att förklara och diskutera ord kring kropp och sexualitet. Vi använder oss av interaktiva övningar samt bilder från metodmaterialet Sexualundervisning på lättare svenska för att underlätta förståelsen. Du hittar materialet länkat här nedan.

Vi träffar varje grupp vid tre tillfällen i sammanlagt minst 9 timmar (3 x 3 timmar). Vår sexualundervisning i språkintroduktionsklasser i Stockholms län är kostnadsfri för skolorna tack vare ekonomiskt stöd från Folkhälsomyndigheten via statsbidraget till organisationer som bedriver hivpreventivt arbete på regional och lokal nivå.

Beställ ett informationspass
Fyll i formuläret för bokningsförfrågan så kontaktar vi dig så fort som möjligt. Vi måste ha din bokning minst tre veckor i förväg. Under vissa perioder blir vi fullbokade, så det kan vara bra att vara ute i god tid. Vi hjälper gärna till med schemaläggning och vi anpassar antalet informatörer och skolpass efter skolans behov.

Klassrum och utrustning
I klassrummet behövs en tavla, whiteboard eller ett blädderblock samt pennor eller kritor att skriva med och en projektor. Eleverna behöver också pennor. Det är bra om klassrummet har flyttbara stolar och bänkar eftersom vi ofta bedriver vår undervisning sittandes i halvcirkel.

Sexualundervisning på lättare svenska

Materialet
Hämta materialet Sexualundervisning på lättare svenska här

Har du frågor?
Kontakta stockholm@rfsu.se