Till sidans huvudinnehåll

BDSM- & Fetischismgruppen

BDSM- & Fetischismgruppen är för dig som är sexualpolitiskt intresserad av frågor som rör BDSM och fetischism. Målet är att motverka fördomar genom fortsatt arbete med att informera om BDSM och fetischism.

Om oss

RFSU Stockholms sexualpolitiska BDSM och fetischismgrupp bildades hösten 2006 av medlemmar som sedan tidigare var engagerade i frågor som rör BDSM-utövare och fetiscisters rättigheter.

Sedan starten har medlemmar i gruppen föreläst om BDSM och fetischism, bland annat på Sexdagarna, Tema Genus och Stockholm Pride. Under Stockholm Pride har gruppen hållit BDSM- och fetischismworkshops inne i Pride Park samt hållit föreläsningar på Pride House. I flera års tid har gruppen anordnat KI-dagen, en heldag med föreläsningar och information för studenter inom människovårdande yrken på Karolinska Institutet. Dessutom har gruppen jobbat med texter om BDSM och fetischism till revideringen av RFSU:s idéprogram. Vintern 2009 gavs en unik informations/inspirations-broschyr om BDSM ut (se nedan).

Kort om BDSM och fetischism

Om BDSM
BDSM är ett samlingsbegrepp för bondage/disciplin, dominans/submission (underkastelse) och sadomasochism. Begreppet syftar på sexualitetsuttryck där samtyckande vuxna hittar gemensamt välbefinnande genom olika former av maktutbyten. Läs mer om BDSM här

Om fetischism

Fetischism avser sexualitet som kännetecknas av attraktion och åtrå till någon sak, det vill säga något annat än kön. Läs mer om fetischism här.

Om BDSM för dig som arbetar med människor.

 

Vill du vara med?

Gruppen träffas i RFSU Stockholms lokaler, Rosenlundsgatan 9. Mötestider läggs ut i det öppna kalendariet på hemsidan darkside.se. Där finns även ett forum för aktiva medlemmar. 

Vill du komma i kontakt med gruppen, maila till fetischism-bdsm@rfsu.se eller  stockholm@rfsu.se

Observera att BDSM- och fetischismgruppen inte arbetar med personlig rådgivning i frågor som rör BDSM och fetischism.