Till sidans huvudinnehåll

RFSU AB

RFSU:s hela affärsidé är unik i världen och är ett mycket bra exempel på hur företags samhällsansvar, det som på engelska ofta omnämns som Corporate Social Responsibility, verkligen kan och ska fungera i verkligheten.

Om RFSU AB

RFSU AB är ett tillverkningsföretag som också har direktförsäljning via en egen nätbutik. RFSU:s egna produkter säljs på många platser både på nätet och i fysiska butiker inom dagligvaruhandeln, apotek, hälso- och skönhetsbutiker, kiosker och bensinstationer. Den huvudsakliga marknaden är Norden.

“Varje gång du köper en produkt från RFSU är du med och bidrar till att sprida information som förbättrar människors liv i Norden och världen”

En affärsverksamhet som finansierar ett ideellt arbete

Överskottet från RFSU AB:s försäljning går till ägarna som är Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU). Där används resurserna till att sprida information, nationellt och internationellt, inom sex- och samlevnadsfrågor.

Detta innebär att varje gång du köper en produkt från RFSU är du med och bidrar till att sprida information som förbättrar människors liv i Norden och världen.

Vår affärsidé

Vi erbjuder högkvalitativa produkter inom kategorierna sex, samlevnad, kropp och välbefinnande. Produkterna skall ge människor ett mer lustfyllt och säkert sexualliv samt ökat välbefinnande och en bättre livskvalitet.

Kort om oss

  • Vi har alltid varit ett helägt bolag av Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU) som grundades 1933.
  • Vi omsätter cirka 180 milj. kr per år och har ungefär 45 anställda.
  • Vi är marknadsledare på kondomer i Norden genom egna varumärken såsom Profil, Thin, True Feeling, Sultan, Grande, Magic och Näkken.
  • I vårt sortiment finns också produktkategorier som glidmedel (Klick och Sense Me), graviditets- och ägglossningstester, kroppsvårds- och intimvårdsprodukter samt sexleksaker.
  • Vi har ett dotterbolag i Norge och ett i Finland. Vi har även försäljning på utvalda marknader i övriga Europa.
  • Vi har en egen fabrik i Hälsingland där vi testar och packar kondomer. Där driver vi också ett ackrediterat laboratorium som säkerställer att kondomer under RFSU:s varumärke håller den högsta kvaliteten.
  • Vi driver en webbshop i Sverige.