Till sidans huvudinnehåll

RFSU AB

RFSU:s hela affärsidé är unik i världen och är ett mycket bra exempel på hur företags samhällsansvar, det som på engelska ofta omnämns som Corporate Social Responsibility, verkligen kan och ska fungera i verkligheten.

Därför är RFSU/ RFSU AB ett världsunikt koncept

Att förändra och förbättra människors liv har varit RFSU:s drivkraft ända sedan starten 1933. Genom sexualupplysning, utbildning och opinionsbildning vill vi slå hål på fördomar, bota kunskapsbrist och öka den sexuella hälsan, i Sverige såväl som internationellt.

Överskottet från försäljningen av alla produkter går tillbaka till ägarna; Riksförbundet för sexuell upplysning, som använder dessa resurser till att sprida information, nationellt och internationellt, inom sex- och samlevnadsfrågor.

Detta innebär att varje gång du köper en produkt från RFSU är du med och bidrar till att sprida information som förbättrar människors liv både i Norden och andra delar av världen.

Vår vision

Vår vision är att vara det självklara valet för konsument och handeln i Norden inom produkt kategorierna sex och samlevnad samt kropp och välbefinnande.

Affärsidé

RFSU AB erbjuder högkvalitativa produkter inom kategorierna sex och samlevnad samt kropp och välbefinnande.

Produkterna skall ge män och kvinnor ett mer lustfyllt och säkert sexualliv samt ökat välbefinnande och bättre livskvalitet.

Vårt överskott skapar resurser för ägaren, Riksförbundet för sexuell upplysning, att bedriva information och upplysning inom sex- och samlevnadsområdet både nationellt och internationellt.

Verksamhet

RFSU AB är, och har sedan starten, varit ett helägt bolag till Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU) som grundades 1933.

RFSU AB omsätter cirka 140 miljoner kronor per år och har 45 anställda.

Vi är marknadsledare på kondomer i Norden genom varumärkena Profil, Thin, True Feeling, Sultan, Grande, Magic, Näkken etc.

Utöver kondomer säljer vi också glidmedel (varumärkena Klick och Sense Me), graviditets- och ägglossningtest, intimvårdsprodukter, sexprodukter samt läppceratet Carmex.

RFSU AB har två dotterbolag; ett i Norge och ett i Finland. Vi har även försäljning på utvalda marknader i övriga Europa.

Våra produkter säljs inom många olika kanaler; dagligvaruhandeln, apotek, kiosker, bensinstationer, postorder, internet etc.

Vi har en egen fabrik i Hennan i Hälsingland där vi testar och packar kondomerna. Där har vi också ett ackrediterat laboratorium som säkerställer att alla kondomer under RFSU:s varumärke håller den högsta kvaliteten så att konsumenterna kan känna sig trygga med våra produkter.

Etac

RFSU ägde tidigare företaget Etac, som erbjuder produkter i världsklass för personer med nedsatt rörelseförmåga samt produkter och tjänster till sjukhus och sjukhem. I december 2011 avyttrades Etac till Nordstjernan.