Till sidans huvudinnehåll

Varför har jag bruna flytningar?

Jag är fundersam. Sedan en vecka tillbaka har jag haft bruna flytningar. Jag vet inte vad det beror på och vill veta vad det är. Jag har inga andra problem. Jag har ett fast förhållande sedan ett år tillbaka och har bara haft sex med min pojkvän.

Brunaktiga flytningar beror på att det är lite blod i flytningen. Ibland kan mensen börja som en brun flytning. Om du äter p-piller kan mensen vara väldigt liten och ibland komma bara som en brunaktig flytning. Det behöver alltså inte vara något att oroa sig för.

Om det fortsätter under en längre tid kan du gå till din ungdomsmottagning eller en gynekologisk mottagning för en undersökning. Brunaktiga flytningar kan vara tecken på en infektion eller en obalans i underlivet, något som kan behöva behandlas. Om du/ni inte redan testat er för klamydia är detta också något som rekommenderas vid småblödningar.

Undrar du också något om kroppen?

Ställ din fråga i RFSU-chatten! Vi som svarar är experter på kropp, sex och relationer. Du är anonym när du chattar.

RFSU-chatten är öppen på måndagar klockan 18.00-20.00 och torsdagar 13.00-14.00. När chatten är öppen ser du en liten svart pratbubbla här på skärmen.

Fler frågor och svar i Frågelådan