Till sidans huvudinnehåll

De otrogna berättar


De otrogna berättar

  • 0.5x
  • 1x
  • 1.25x
  • 1.5x
  • 2x

Ladda ner avsnitt

Följ våra podcast: iTunes och RSS

Om avsnittet

Cissi Wallin berättar i Sexpodden om när hon var otrogen. De bedragna får ofta berätta sina historier, men Sexpodden ger istället ordet till de otrogna. Vilka frågor brottas de med?

Medieprofilen Cissi Wallin bodde tillsammans med en man, men de hade av olika skäl slutat ha sex. En kille i bekantskapskretsen började bli mer och mer intressant. I podden delar hon med sig av sin otrohetshistoria och berättar både om passionen och om ångesten efteråt.

– Jag hade en ursäkt inför mig själv: ”Jag äger min sexualitet och han ska inte få tala om för mig vad jag ska göra.” Egentligen var det fel, men man är inte alltid så rationell när man är passionerad.

RFSU:s sexualupplysare Maria Bergström och Pelle Ullholm svarar på frågor och förklarar otrohetens mekanismer. Hur mycket ska man berätta? Hur kan man göra gemensamma överenskommelser i en relation? Panelen problematiserar också själva premissen.

En brevskrivare berättar: ”Egentligen tycker jag att hela tvåsamhetsnormen är mysko. Finns det verkligen en person som kan uppfylla alla mina behov? Och måste tvåsamhet vara det enda rätta? Jag tycker inte det. Jag har jättemycket fint och bra i relationen till min man. Men jag blir mer tillfredsställd och kan bejaka min sexualitet mer, bättre och härligare med min knullkompis. Nu har jag levt såhär i flera år och jag känner verkligen att det här är rätt för mig.”

Dessutom - Sexpoddens programledare Katarina Andersson outar för första gången sin egen otrohetshistoria från burmesiska Rangoon.