Till sidans huvudinnehåll

Konsten att separera

Sexpodden

Konsten att separera

  • 0.5x
  • 1x
  • 1.25x
  • 1.5x
  • 2x

Ladda ner avsnitt

Följ våra podcast: iTunes och RSS

Om avsnittet

Mian Lodalen vet allt om separationer, framförallt om att bli dumpad. Veckans sexpodden tar död på skilsmässomyten och nyanserar den nattsvarta bilden.

– Det är vår tids största myt att folk skiljer sig för lätt, säger Mian Lodalen. Hon vet allt om separationer, framförallt om att bli dumpad.
Veckans podd hänger med hela vägen till slutet och hittar ditt livs kanske bästa beslut – skilsmässan.

Det genomsnittliga äktenskapet består i 25 år och skilsmässofrekvensen har legat stilla de senaste 40 åren. Skilsmässan är inte alltid en katastrof. Det är hög tid att nyansera den mest nattsvarta bilden, den som laddas proppfull med skuld och skam. För det går att skiljas på ett mer utvecklande sätt. Sexpoddens panel vet hur.

Men det finns också tsunamidumpningar, de som är så brutala att det känns som efter en naturkatastrof. Författaren Mian Lodalen har råkat ut för sådana också.
– Jag är i regel den som blir dumpad. Då går jag rakt ner i kolkällaren. Men det är relationerna och separationerna som har varit mitt livs skola, säger hon.

Sexpodden frågar också: Varför gillar så många att ha sex med sitt ex? Är det just för att varje gång kan vara den sista?