Till sidans huvudinnehåll

RFSU Malmös sexualupplysning för unga

Kul att du vill läsa mer om våra sexualupplysningspass! De här passen erbjuder RFSU Malmö till skolor och andra mötesplatser för unga runt om i hela Skåne. Hoppas vi ses!

 

Baspass

RFSU:s baspass är ett komplement till skolans sexualundervisning där fokus ligger på dialog med deltagarna. Skolinformatören ger grundläggande kunskap och leder diskussionen om ämnen som sexualitet, identitet, ömsesidighet, pornografi, säkrare sex och lustanatomi. Baspasset är anpassat för högstadie och gymnasieskolor, men vi kan även anpassa passet och komma ut till t ex fritidsgårdar i Skåne och vid särskilda behov kan vi även hålla baspassset digitalt. 

Målgrupp: högstadiet och gymnasiet
Längd: 120 minuter inklusive paus
Gruppstorlek: max 35 elever
Kostnad: 2000 kr/pass

Lättare Svenska

RFSU:s pass på lättare svenska är sexualundervisning för språkintroduktionsklasser. Passen innehåller samma teman som ett baspass, men specialutbildade informatörer använder sig här i stor utsträckning av bildmaterial och undervisar på ett inkluderande sätt i ett långsammare tempo. Vi kan även hålla lättare svenska pass på t ex HVB. 

Målgrupp: Elever på språkintroduktionsprogram och andra mötesplatser för unga. 
Längd: 3 timmar x 3 tillfällen (alternativt 2 tim x 2 tillfällen) 
Gruppstorlek: max 15 elever
Kostnad: Gratis - begränsat antal

Vill du?

Fokus på ömsesidighet, kommunikation och gränser.
Hur kan man veta att den man har sex med vill? Och hur kan man veta vad man själv vill? RFSU:s informatörer arbetar med filmserien Vill Du? och leder med filmerna som grund deltagarna i diskussioner om samtycke, ömsesidighet, tjat och kommunikation. 

Målgrupp: högstadiet och gymnasiet
Längd: 120 minuter inklusive paus
Gruppstorlek: max 35 elever
Kostnad: 2000 kr/pass

Sexualupplysning för alla (SUFA)

Syftet med sexualupplysning för alla är att ge elever i anpassad skola möjlighet att prata och lära sig mer om kroppen, känslor, sex, normer, HBTQ+, samtycke och kommunikation. Specialutbildade informatörer använder sig av metoder som är inkluderande och anpassningsbara utifrån gruppens olika kognitiva, språkliga och kommunikativa förutsättningar.

Målgrupp: högstadiet och gymnasiet i anpassad skola eller andra grupper i behov av särskild anpassning.
Längd: 2 timmar x 2 tillfällen (längd och antal tillfällen anpassas utifrån elevernas förutsättningar och utifrån hur era dagar i skolan brukar se ut)
Kostnad: Gratis