Till sidans huvudinnehåll
En illustration ur tidningen Wow. Olika unga personer som ser glada ut, ledsna ut och som pussas.

Wow – en liten tidning om stora frågor

Går det att vara kär i flera? Kan man göra slut med en kompis? Hur visar man att man vill pussas? Wow är en tidning om kroppar och känslor för barn.

Innehåll på sidan

Klicka på länkarna för att ta dig till avsnittet i texten.

Wow! är en tidning för skolelever i åldern 9-12 år som bygger på barns egna frågor om känslor och kroppen. Du kan använda den för att starta samtalen i skolans undervisning om sexualitet, samtycke och relationer. Hittills har Wow! kommit ut i två nummer. 

Wow! går att beställa gratis i RFSU:s materialbutik. Det enda du behöver betala är fraktkostnaden. 

Wow! finns också som podd i fyra avsnitt: Wow! Podden för dig mellan 9 och 12 år

Wow! Kompis och kär – nummer två 

Wow! Kompis & kär är nummer två av tidningen Wow och handlar om pirrig förälskelse, jobbig avundsjuka och vänner som är viktigare än allt annat. Krossade hjärtan och pussar. Kompisgäng och bråk. Den tar upp känslan av att vara ensam och förvirrad. Och om att längta efter kärlek och vänskap. Beställ Wow! Kompis och kär här

Wow! En liten tidning om stora frågor – nummer ett 

Går det att vara kär i flera? Kan man göra slut med en kompis? Hur visar man att man vill pussas? Wow! handlar om din kropp och dina känslor. Om kärlek, vänskap och om hur man "ska" vara. Om att säga nej när man inte vill – och om att säga ja när något känns bra. Beställ första numret av Wow! här

Att undervisa om sexualitet och relationer i lågstadiet

En lärare frågar "Hur många ord kan ni för könsorganen?" och skriver upp orden "slida", "snippa", "snopp", "vulva", "fitta" på tavlan. Fyra elever ropar ut orden "kuk", "mus" och "balle va?". En elev säger "hihihihi".
Illustration ur tidningen Wow.

Använd Wow i undervisningen 

Du som är lärare eller jobbar på fritids kan använda tidningen för att prata om allt som är spännande och positivt med kroppen och relationer. Sen kan ni komma in på de lite svårare frågorna: Hur ska man veta vad man vill, egentligen? Vad gör man om någon går över ens gräns?  

RFSU har tillsammans med pedagoger och lärarstudenter tagit fram en lärarhandledning till tidningens första nummer. Den finns att ladda ner här: WOW - Handledning till lärare (pdf)