Till sidans huvudinnehåll

Se filmerna Kan vi prata?

I våra filmer berättar barn och unga själva hur de vill att föräldrar och andra anhöriga ska närma sig och prata om frågor som rör sexualitet, kroppen och relationer med dem.

Se talkshowen Kan vi prata? 

En talkshow för föräldrar om puberteten, känslor och kärlek. Talkshowen är skapad av fyra ungdomar på högstadiet.  

“Jag är med här eftersom jag tycker att föräldrarna alltid ska lära barnen, alltså när de är unga, om sex och mens och så vidare. När man blir äldre så tycker många unga att det är pinsamt och skämmigt och lite stelt att prata med föräldrarna.”

Se filmen från animationsworkshopen 

Elever i en fjärdeklass gör egna filmer med budskap till föräldrar. Filmerna handlar om hur det känns i puberteten, när man försöker hitta sig själv och hur vuxna kan visa att de bryr sig.

“En schysst förälder ska lyssna på sitt barn och försöka svara på frågorna som barnet ställer, även om den inte kan svaret så ska den ändå försöka svara på frågorna som barnet ställer.”

Projektet Kan vi prata? stöttar föräldrar

Kan vi prata? är RFSU Stockholms verksamhet som stöttar föräldrar. I projektet utvecklar vi material och metoder samt skapar sammanhang för föräldrar att lära sig mer och samtala om barn och ungas sexuella hälsa och rättigheter. 

Projektet finansieras av Allmänna Arvsfonden. Om du har frågor om projektet kan du höra av dig till projektledare Ellen: ellen.nordlund@rfsu.se

Logotyp med texten "Med stöd från Allmänna arvsfonden", grafik