Till sidans huvudinnehåll
Det här är Tiktok-teamet på Tandagoma, tillsammans med en kollega från RNW Media.

Tanadgomas tiktok-upplysning har setts över en miljon gånger

Under 2023 började Tanadgoma göra sexualupplysning på Tiktok för att nå ut med viktig sexualupplysning i Georgien, ett land där sex är tabu. Projektet kan nu visa upp sina resultat för sitt första år och levererar starka siffror.

Tanadgomas arbete med Tiktok-kanalen Taboo Talk görs med stöd av RFSU och RNW Media. Här kan ni läsa mer om projektet och dess bakgund: Sexualupplysning via TikTok en succé i Georgien

Taboo Talk:s videos har visats 1,1 miljoner

Taboo Talk har under 2023 haft 1,1 miljon visningar på sina videos. Tusentals Tiktok-användare har sparat kanalens videos och skickat dem vidare i privata meddelanden. Det är fin statistik och också ett tydligt tecken på att många unga människor i Georgien får viktig information via Taboo Talk.

Tanadgoma-teamet är stolta:
– Sammanfattningsvis visar vi på riktigt bra resultat, även i relation till det övriga tiktok-communityt i Georgien. Vi har både en stadig utveckling av följare och en viral räckvidd på vissa av våra videos.

Tanadgoma har under 2023 gjort 71 videos om olika ämnen som sexuella trakasserier till njutning. Alla videos är av och för unga människor. 

Jacob Brunner (RFSU), Surabhi Srivastava (RNW Media) och Idil Shekh Mohamed (RFSU) höll workshop om digital sexualupplysning på Social Innovation in Health Conference, Uppsala Universitet

Tanadgomas projekt inspirerar

Tanadgomas arbete har fått uppmärksamhet på flera håll. Bland annat har RFSU:s Jacob Brunner och Idil Shekh Mohamed presenterat arbetet på Social Innovation in Health Conference, vid Uppsala Universitet. Taboo Talk går väl i linje med det globala nätverkets mål att främja innovationer kopplad till långsiktig och jämställd hälsa.

Digital sexualupplysning är en viktig och framgångsrik metod för att nå ut brett, nu när 70 procent av världens ungdomar mellan 15-24 år är online. Sociala medier är en särskilt viktig plattform för sexualupplysning i länder och sammanhang där sexualitet är hårt stigmatiserat och omgärdat av tabun. Tanadgoma kommer utveckla arbetet med digital sexualupplysning under 2024 med stöd av RFSU.

Flera av de organisationer som samarbetar med RFSU är intresserade av att göra liknande projekt, med inspiration av Tanadgomas Taboo Talk. RFSU:s förhoppning under 2024 är att därför att stötta arbete med digital sexualupplysning även i andra länder.

Text: Emma Güntner