Till sidans huvudinnehåll
En stor grupp ritade människor

BDSM och fetischism-nätverket

Fetischism- och BDSM-nätverket handlar om två sexualitetsområden, fetischism och BDSM. Vill du vara med och påverka hur samhället ser på dessa? Då är Fetischism- och BDSM-nätverket något för dig!

BDSM är ett samlingsbegrepp och står för bondage/disciplin, dominans/submission (underkastelse) och sadomasochism. BDSM innebär att samtyckande personer gemensamt söker njutning genom olika former av maktutbyten.

Fetischism är en sexualitet där känslor och begär förknippas med en specifik sak, som ett föremål, ett material eller en icke-könad kroppsdel.

Det gör BDSM- och fetischism-nätverket

I nätverket vill vi att det ska bli förbjudet i lag att diskriminera människor med dessa preferenser och att personer skall kunna prata om företeelsen utan att skambeläggas eller dömas. Vi vill öka förståelsen för BDSM och fetischism både i samhället i stort men också hos den enskilda individen. Vi gör detta genom att informera både utanför RFSU men också inom organisationen. Utövandet av BDSM och fetischism ska vara både säkert och njutningsfullt och det målet främjar vi genom att verka både i det offentliga rummet men också på individnivå.

Nätverket verkar för kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan lokala grupper.

För mer information kring hur du kan engagera dig i BDSM- och fetischism-nätverket är du välkommen att mejla Lila Johansson på lila.johansson@rfsu.se

Välkommen!