Till sidans huvudinnehåll
Tre personer som spelar kortspel tillsammans

Sexualupplysning för alla (SUFA)

SUFA erbjuder sexualupplysning för elever samt fortbildning för skolpersonal i anpassad skola i hur vi kan undervisa i kunskapsämnet sexualitet, samtycke och relationer.

Syftet med sexualupplysning för alla är att ge elever i anpassad skola möjlighet att prata och lära sig mer om kroppen, känslor, sex, normer, HBTQ+, samtycke och kommunikation. Specialutbildade informatörer använder sig av metoder som är inkluderande och anpassningsbara utifrån gruppens olika kognitiva, språkliga och kommunikativa förutsättningar.

Målgruppen för passen är högstadiet och gymnasiet i anpassad skola eller andra grupper i behov av särskild anpassning.
Passen är  2 timmar x 2 tillfällen (längd och antal tillfällen anpassas utifrån elevernas förutsättningar och utifrån hur era dagar i skolan brukar se ut). Passen är gratis!

Boka SUFA-pass


Fortbildning för skolpersonal i  anpassad skola

Få kunskap om att inkludera sexualitet, samtycke och relationer i undervisningen. Utgångspunkt är skolans kunskapsmål och främjande perspektiv. Fortbildningen innehåller Steg 1 och Steg 2, och genomförs under sammanlagt 4h.
För frågor och bokning maila karin.forsslund(a)rfsu.se

Metodmaterial

SUFA har tagit fram ett metodmaterial för dig som är skolinformatör inom en RFSU-förening, eller pedagog som arbetar inom anpassad skola. Det är ett metodmaterial för dig som söker metoder för att prata om sex, samtycke, kommunikation och normer med elever i behov av särskild anpassning i sin undervisning.

Metodmaterial - SUFA (pdf)Metodhäfte - SUFA (pdf)

 

Vill du tillbaka till Sex för Allas startsida?